Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft koopt kalender-app Sunrise’

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2015, 9:51 CategorieAndroid

Microsoft heeft naar verluidt wederom een applicatie gekocht. Ditmaal gaat het om de populaire kalender-app Sunrise voor Android en iOS. Wat het bedrijf uit Redmond er mee gaat doen, is niet bekend.

‘Microsoft koopt Sunrise’

Het schijnt dat Microsoft de kalenderapplicatie Sunrise gekocht heeft. Sunrise is nu beschikbaar voor Android en iOS en heeft een hoop positieve beoordelingen op zijn naam staan. Dit is de twee app in korte tijd die Microsoft aankoopt: in december van vorig jaar kocht het al Acompli, een e-mailapplicatie die eerder deze maand is geïntegreerd met Microsoft Outlook. Wat Microsoft precies van plan is met Sunrise, blijft voorlopig nog gissen. Wellicht dat het de standaard kalender van Windows 10 wordt of dat Outlook hier eveneens van profiteert.

Volgens de website TechCrunch heeft Microsoft 100 miljoen dollar betaald voor de app. Momenteel is de applicatie nog gratis (en waarschijnlijk verandert dit niet), dus het blijft ook nog onduidelijk hoe Microsoft van plan is het geld terug te verdienen. Het zou kunnen zijn dat Microsoft met deze app mensen naar hun Windows-ecosysteem wil lokken: door gratis software aan te bieden met een (mogelijk) integratie met andere Windows-producten, is het wellicht mogelijk dat consument een Windows-abonnement aanschaffen.

Sunrise is een uitgebreide kalenderapplicatie die afspraken en verjaardagen toont door alles te combineren wat er in je Google Agenda, iCloud, Microsoft Exchange, Trello, Facebook en Foursquare te vinden is. Door die uitgebreide integratie van zo veel verschillende diensten, is Sunrise een grote concurrent voor iedereen met een eigen kalender-app. Dus het zou ook kunnen dat Microsoft deze aankoop doet om in elk geval één grote concurrent uit de weg te ruimen, maar, nogmaals, het blijft voorlopig bij gissen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.