Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft koopt makers Surface Pro 3-stylus’

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2015, 13:14 CategorieWindows

Microsoft schijnt het bedrijf achter de Surface Pro 3-stylus te hebben gekocht, voor een bedrag van 200 miljoen dollar. Microsoft heeft het nieuws echter nog niet bevestigd; verdere plannen zijn er dus nog niet bekendgemaakt.

Microsoft koopt bedrijf achter stylus Surface Pro 3

Het schijnt dat Microsoft het Israëlische bedrijf N-Trig heeft gekocht voor het bedrag van 200 miljoen dollar. N-Trig staat vooral bekend om de Surface Pro 3-stylus. Daarnaast is het bedrijf al jaren bezig om touchscreen veelzijdiger te maken, zodat ze even goed reageren op input van vingers én stylussen. Eerder investeerde Microsoft al eens 24 miljoen in het bedrijf, waardoor het al een aandeel van 6,1 procent in handen had. Microsoft moet deze aankoop nog bevestigen; er zijn verder ook geen plannen bekendgemaakt.

Het mooie aan de Surface Pro 3-stylus is dat die ondersteuning biedt aan 256 drukpunten. Daardoor is het mogelijk dat de stylus direct op het beeld weergeeft wat de gebruiker op dat moment tekent of schrijft, zonder enige vertraging in de vertaling van de handeling. Naar verluidt wordt het 200-koppige team van N-Trig verhuisd naar de R&D-afdeling van Microsoft in Israël. N-Trig werd in 1999 opgericht en heeft sindsdien kantoren staan in Israël, Noord-Amerika, Japan, Taiwan en China. Het is nu wachten op Microsofts bekendmaking.

Microsoft is de laatste tijd flink veel geld aan het investeren in externe bedrijven. Eerder kocht het al het bedrijf achter Acompli, een populaire e-mailapplicatie voor Android voor Android en iOS. Later bleek dat Microsoft zijn eigen app Outlook met de kennis en functies van Acompli wilde verbeteren. Ook kocht Microsoft deze maand de kalender-app Sunrise, die eveneens zeer populair is op Android en iOS. Wat Microsoft daarmee van plan is, is echter ook nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk wil het bedrijf de agendafunctie van Outlook verbeteren.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.