Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert nieuwe reclame Surface Pro 3

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2015, 9:56 CategorieWindows

Microsoft heeft een nieuwe reclame voor de Surface Pro 3 gelanceerd, waarin de boodschap duidelijk is: deze tablet kan je laptop vervangen. Geen verrassende boodschap natuurlijk, aangezien dat altijd al het USP is geweest.

De Surface Pro 3 vervangt gemakkelijk je laptop, aldus Microsoft

Microsoft heeft deze week een nieuwe reclame van de Surface Pro 3 gelanceerd. In de video, die je hieronder kunt bekijken, zien we hoe Microsoft de tablet aanprijst als een laptopvervanger. Dat is natuurlijk geen nieuwe boodschap, aangezien het bedrijf uit Redmond die mededeling al veel langer als unique selling point voor de tablet gebruikt. De Surface Pro 3 is licht, heeft een touchscreen, een speciale stylus, een kickstand en kan natuurlijk losgekoppeld worden van de dunne toetsenbord waar het aan vastgeklikt zit.

Microsoft wil het momentum van het succes de Surface Pro 3 vasthouden. Het bedrijf gaf aan dat in het laatste kwartaal van 2014 de Surface-tablets in totaal meer dan een miljard dollar aan omzet hadden gegenereerd. Nu is dat natuurlijk niet alleen aan de Surface Pro 3 te danken, maar de tablet/latop-hybride zal er ongetwijfeld een groot aandeel in hebben gehad. Waarschijnlijk verkocht Microsoft er twee miljoen van – zelf heeft het bedrijf hier geen cijfers over naar buiten gebracht; dit is een schatting van een externe marktonderzoeker.

Voor de nabije toekomst wil Microsoft zich voorlopig gaan concentreren op de Surface Pro 3 (en mogelijke opvolgers), aangezien het de stekker uit de Surface 2 getrokken heeft. Nu we kunnen zien dat de verkopen van de Surface Pro 3 stijgen en het er naar uitziet dat Microsoft qua tablets ook in 2015 in de lift gaat zitten, kunnen we langzaamaan stellen dat Microsofts strategie werkt. Maar wanneer je kijkt naar het wereldwijde marktaandeel van de Windows-tablets, dan heeft de softwaregigant nog een hoop werk te verrichten.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Reacties

  1. bart
    20 december, 2015 om 16:49

    jammer in de tv reclame is dat ze sur-face zeggen ipv surface. vrij kansloos.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.