Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft registreert ‘Windows 365’-trademark

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2015, 9:42 CategorieWindows

Microsoft heeft een trademark registreren waarin het de naam Windows 365 vastlegt. Waar het bedrijf ermee wil, is nog niet bekendgemaakt. Wellicht is dit één van de abonnementsdiensten die Microsoft wil aanbieden.

Windows 365: wat wil Microsoft ermee?

Er bestaan al bijna een jaar geruchten over een nieuwe verdienmodel voor Windows: Windows 365. Het idee achter die naam is dat Microsoft jaarlijks geld wil vragen voor het gebruik van Windows, in plaats van het eenmalige bedrag wat je er normaliter voor neerlegt. Rond die tijd werd er ook al gesproken over het abonnement Office 365: een abonnementsdienst voor alle Office-producten van het bedrijf uit Redmond, dus het is helemaal niet gek om te bedenken dat industrie-experts dachten dat Microsoft eenzelfde richting op wil gaan met het OS.

Maar, zoals we nu weten, het aankomende Windows 10 zal voor iedereen met Windows 7 en Windows 8/8.1 gratis te downloaden en een jaar lang te gebruiken zijn. Microsoft heeft echter nog niet bekendgemaakt wat het besturingssysteem kost nadat het jaar voorbij is. Ook is het zo dat bedrijven niet kunnen profiteren van de gratis overstap, dus wat is Microsoft van plan? Zou de softwaregigant echt met een abonnementsdienst voor Windows op de proppen komen? Of legt Microsoft simpelweg een naam vast, voor het geval iemand anders dat doet?

Het vastgelegde handelsmerk gooit in elk geval genoeg olie op het vuur van de discussie of Microsoft nou wel of niet met een abonnementsdienst voor Windows komt. Voorlopig zijn er nog geen tekenen om aan te nemen van wel, behalve de associatie met Office 365. Totdat Microsoft zelf bekendmaakt wat nou precies de bedoeling van die naam is, lijkt het er voorlopig op dat het geregistreerde handelsmerk niets meer is dan het is: een geregistreerd handelsmerk, zodat andere kapers er niet met de naam vandoor kunnen gaan.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.