Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft updatet online Microsoft Store

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2015, 21:34 CategorieWindows

Microsoft heeft de online Microsoft Store aangepast, maar de veranderingen zijn momenteel alleen doorgevoerd op de Amerikaanse sectie. Wellicht heeft dit te maken met de universele insteek van Windows 10.

Microsoft Store op Windows 10 werkt anders?

Eén van de grootste voordelen van het aankomende Windows 10, voor consument en ontwikkelaar, is het feit dat Microsoft eindelijk universele applicaties gaat aanbieden. Met pc-, smartphone-, tablet en spelcomputer-platformen op zak, bestaan er nogal wat apps die gemakkelijk één keer aangeschaft kunnen worden (in sommige gevallen zijn apps gratis) of in elk geval één keer gedownload moeten worden en daarna gemakkelijker terug te vinden zijn om op je andere apparaten van de zelfde diensten te kunnen genieten.

netflix-microsoft-store

Dat kan bijvoorbeeld door je downloadgeschiedenis prominenter in beeld te brengen, zodat gebruikers sneller de zelfde app op andere platformen kunnen installeren, maar dat kan ook door vanuit de productpagina binnen de online Microsoft Store simpelweg aan te klikken voor welk platform je een app wil hebben. Dat laatste heeft Microsoft nu doorgevoerd op de Noord-Amerikaanse website van de digitale winkel. Wanneer je zoekt naar een app en op de pagina terecht komt, kun je kiezen uit Windows 8, Windows Phone, Xbox One en Xbox 360.

Het is geen gek idee om aan te nemen dat dit alles te maken heeft met het feit dat Microsoft op weg is naar een universeel gebruik van Windows 10 op alle moderne apparaten, dus dan is een dergelijke downloadaanpak helemaal niet verkeerd. Microsoft heeft nog wel een lange weg te gaan voordat alles soepel werkt (en bij iedereen, in de Nederlandse winkel werkt dit nog niet zo), maar het is in elk geval goed om te zien dat Microsoft nu al het juiste pad is ingeslagen. Wat ons betreft een welkome verandering.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.