Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft voorziet OneNote voor iPad van handschrift- en OCR-functies

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2015, 13:07 CategorieApplicaties

Microsoft heeft de OnoteNote-app voor de iPad vandaag voorzien van een flinke update. Deze maakt het mogelijk handgeschreven aantekeningen aan notities toe te voegen en introduceert OCR voor afbeeldingen die je gefotografeerd of gescand hebt.

Met de nieuwste versie van OneNote voor de iPad wordt het nog eenvoudiger snel een aantekening toe te voegen aan een notitie. Er is namelijk handschrift-ondersteuning waardoor je direct in notities kunt schrijven en tekenen. Microsoft introduceert verschillende tools hiervoor, waaronder een pen, een marker en een highlighter, digitaal welteverstaan. Een stylus om handgeschreven teksten en tekeningen toe te voegen is aan te raden. De pagina’s worden automatisch vergroot om ruimte te maken voor je tekeningen en notities, en bovendien is er een Palm Rejection-functie aanwezig waarmee je tips krijgt zodat je de nauwkeurigheid van de handgeschreven teksten kunt verbeteren.

Daarnaast is OCR (optical character recognition) aan de OneNote-app voor de iPad toegevoegd. Hiermee kun je in gescande of gefotografeerde afbeeldingen naar tekst zoeken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een foto van je boodschappenlijstje te vertalen naar een notitie in de app.

De Microsoft OneNote-app voor de iPad is gratis te downloaden uit de Apple App Store.

  • OneNote
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.