Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Word, Excel en PowerPoint werken samen met iCloud Drive

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2015, 13:01 CategorieApplicaties

Microsoft heeft de Office-apps voor iOS – Word, Excel en PowerPoint – vandaag voorzien van een update. Met name voor diegenen die iCloud Drive gebruiken is er goed nieuws. De apps bieden nu namelijk ondersteuning voor de clouddienst van Apple.

Office voor iOS

Alledrie de Office-apps van Microsoft, ontwikkeld voor iOS, bieden vanaf nu ondersteuning voor iCloud Drive. Hierdoor is het eenvoudig om je bestanden op te slaan in de cloud van Apple, en ze ook vanuit hier te bewerken en te openen. Daarnaast is het mogelijk om bestanden die in de cloud opgeslagen zijn, bijvoorbeeld in Dropbox of OneDrive, te verplaatsen naar iCloud Drive. Een abonnement op Office 365 is voor deze functionaliteit niet vereist. Wel kun je zonder een dergelijk abonnement alleen de basisfuncties van de Office-apps gebruiken voor het bewerken van bestanden.

Om iCloud Drive te gebruiken in combinatie met de Office-apps van Microsoft heb je minimaal iOS 8 op je iPhone of iPad nodig. Vervolgens kun je de bestanden openen, bewerken en bewaren vanaf je mobiele apparaten, je Mac en je pc. Let wel; iCloud Drive staat nog niet standaard in de lijst wanneer je een ‘locatie wilt toevoegen’. Hiervoor moet je op ‘meer’ klikken. Eerder voegde Microsoft al ondersteuning voor Dropbox en OneDrive, de dienst van Microsoft zelf, toe.

Lees meer over wat iCloud Drive is.

Office voor Android

Mocht je overigens een Android tablet hebben en de Office-apps willen gebruiken dan is dat sinds kort ook mogelijk. Onlangs bracht Microsoft Word, Excel en PowerPoint uit voor iedereen met een Android tablet. De apps zijn gratis te downloaden en gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.