Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Minimalistische puzzelgame Ultraflow nu uit op Android

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2015, 11:50 CategorieAndroid

In Ultraflow krijg je de opdracht een kleine cirkel in een grote cirkel te krijgen, door gebruik te maken van de omgeving van een level. In totaal kun je 99 levels op die manier uitspelen.

Ultraflow doet z’n naam eer aan

In Ultraflow krijg je de simpel te omschrijven taak een kleine cirkel in een grote cirkel te krijgen. Maar dat gaat zomaar niet. Om dat doel 99 keer te behalen, het aantal levels in de game, moet je gebruikmaken van de omgeving van het level. Dat is natuurlijk 99 keer een ander verhaal en hoe verder je komt, hoe moeilijker de uitdaging. Zo’n opzet zien we vaker terugkomen in (minimalistische) puzzelgames. De basis is altijd vrij simpel, net als het doel van de game, maar de manier waarop je dat doel moet behalen blijkt lastiger dan gedacht.

Per level heb je een limiet op het aantal keer dat de kleine cirkel tegen de muren en obstakels mag stuiteren, voordat-ie in de grote cirkel verdwijnt. Je geeft dat cirkeltje een flinke veeg in de richting waarin je hem wil opsturen, in de hoop dat het pad dat je van tevoren hebt bedacht de juiste is. Je kunt je voorstellen dat dit niet altijd het geval is, omdat je ook met omgevingselementen rekening moet houden die de koers van het cirkeltje kunnen aanpassen. Je dient dus rekening te houden met allerlei eigenschappen die je niet in de hand hebt.

In de bovenstaande trailer krijg je wellicht een beter idee bij wat er gedaan moet worden in de game. Opvallend is dat de gamemaker opzettelijk adverteert met het feit dat de game gratis is, geen in-app-aankopen en ook geen reclames heeft. Bij mij komt dan meteen de gedachte naar boven dat we in een tijd leven dat dit belangrijke elementen zijn voor een mobiele game – zo belangrijk zelfs dat ontwikkelaars er mee adverteren. Wil je de game zelf uitproberen? Dan kan dat wanneer je minstens Android 4.0 of hoger hebt.

  • Ultraflow
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.