Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mogelijke Lumia 2520-opvolger opgedoken in GFXBench

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2015, 9:46 CategorieWindows

Op de website GFXBench is een mogelijke opvolger van de Lumia 2520 opgedoken: een 10,1 inch tablet met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Deze tablet zou dus een QHD-display meekrijgen.

Opvolger Lumia 2520 opgedoken?

De website GFXBench is een populaire, maar soms ook verwarrende bron vol nieuwe hardware in de vorm van tablets, phablets en smartphones, waar we kennis met die apparaten maken voordat de fabrikant hem heeft aangekondigd. Op die website zien nu de mogelijke Lumia 2520-opvolger staan: een 10,1 inch tablet met een QHD-scherm (en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels), een Snapdragon 805 SoC, Adreno 420 gpu en als OS Windows. Welke versie is voor nu nog onduidelijk, maar we gaan ervan uit dat het om Windows 10 gaat.

Opvallend aan de specs is echter dat de processor werkt met de ARM-architectuur; de basis van de Windows RT-familie. En het is inmiddels duidelijk dat de RT-familie totaal niet rendabel is geweest voor Microsoft, vanwege uiteenlopende redenen. Consumenten wisten niet precies wat ze van een RT-apparaat moesten verwachten: die tablets zien eruit als Windows 8-tablets, maar bevatten lang niet alle functies van de laatstgenoemde. Bovendien was het niet mogelijk om als third-party-ontwikkelaar zelf apps te maken voor RT.

Dus het lijkt ons onwaarschijnlijk dat Microsoft die trend wil doorzetten en Windows RT nieuw leven in wil blazen door een gelimiteerde versie van Windows 10 te presenteren; het is dus goed mogelijk dat de unit die in de benchmark is opgedoken, wellicht op hardware draait die niet representatief is voor het eindproduct. Of Microsoft wil wel Windows RT een doorstart laten maken, maar dat lijkt ons echt onwaarschijnlijk. Het heeft de softwaregigant al te veel geld gekost en die Snapdragon 805 is overigens te krachtig voor een ARM-apparaat.

  • Delen:
Nokia Lumia 2520
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.