Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

In Monsters vs Sheep versla je een monster met schapen

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2015, 10:25 CategorieAndroid

Monster vs Sheep is een humoristisch spel waarin je als speler schapen op een monster moet afvuren, om hem tegen te houden zodat hij de stad niet vernietigt. Schapen hebben sinds Worms een warm plekje in ons gaming-hart.

Monster vs Sheep: een beetje vreemd, maar wel grappig

Vandaag is er een grappig, nieuwe game uitgebracht voor Android en iOS: Monster vs Sheep. In dit spel is het de bedoeling een monster tegen te houden. Dat monster is op weg om een stad te vernietigen, ongeveer op de manier waarop je zou verwachten dat Godzilla dat doet. Hoewel het monster in Monster vs Sheep wel iets weg heeft van dat Japanse monster, is het hem toch echt niet en hebben we ook geen leger nodig om hem weer in de oceaan te krijgen. Zijn zwakte is namelijk eten – zo veel mogelijk, zo snel mogelijk.

Blijkbaar is de wereld waarin het monster leeft rijkelijk voorzien van schapen, want het is de enige lijn der verdediging tussen het monster en de stad. Jouw taak als speler is om die schapen in de bek van het monster te krijgen. Dat doe je door ze naar boven te werpen, met de juiste hoek, zodat ze in de bek van het monster vallen. Krijg je er meerdere schapen tegelijkertijd in, dan krijg je een combobonus. Je doel is dat monster zo snel mogelijk te verzadigen, waarmee je meer punten en uiteindelijk die drie sterrenwaardering mee binnensleept.

Sinds de introductie van het schaap als wapen heeft het dier een warm plek in ons gaming-hart gekregen. Niet eerder zagen we zo’n onschuldig beestje op zo een vreemd manier gebruikt worden in een videogame en Monster vs Sheep lijkt een beetje van dat succes nog mee te willen genieten. Wil je de game downloaden op je Android-tablet, dan heb je toch echt Android 4.0 of hoger nodig. Ook dien je 31MB aan vrije schijfruimte te hebben en moet je 1,05 euro betalen. Op iOS kost het spel 0,99 cent, heb je 57MB aan ruimte en iOS 4.3 nodig.

  • Monster vs Sheep
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.