Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Newspaper Boy Saga: de gewelddadige versie van Paperboy

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2015, 10:50 CategorieAndroid

Mocht je een NES in huis hebben, dan heb je ongetwijfeld van het spel Paperboy gehoord. In die game moet je kranten bezorgen. Dat klinkt minder saai dan het is; zeker in deze daarop gebaseerde versie waar de kranten gevuld zijn met dynamiet.

Newspaper Boy is Paperboy, maar dan tien keer gewelddadiger

Toegegeven, persoonlijk ben ik niet oud genoeg om te kunnen zeggen dat ik een NES (Nintendo Entertainment System) vanaf het begin had, maar ik kan wel zeggen dat ik Paperboy op dat systeem kapot gespeeld heb. In die game is het de bedoeling om kranten te bezorgen. Vooraf krijg je de route te zien met de abonnees: doe je je werk goed, dan krijg je er abonnees bij. Doe je je werk slecht (door bijvoorbeeld kranten niet te leveren of iemands raam in de gooien) dan verlies je uiteraard je klanten. Een simpel doch verslavend spel is het.

Newspaper Boy, een game die nu uit is op Android, heeft zich overduidelijk laten inspireren door het simpele concept van kranten bezorgen op de fiets, terwijl je onderweg obstakels ontwijkt en rage aanricht waar jij dat nodig vindt. Sterker nog: als het om het laatste punt gaat, gooit de game er nog even tien scheppen bovenop. In de kranten die je moet bezorgen, zitten namelijk dynamietstaven verstopt. En wanneer de krant in aanraking komt met het object naar keuze (zoals een huis), kan de boel ontploffen. Op z’n Michael Bay’s.

Je scoort punten en combo’s door bijvoorbeeld ruiten in te gooien of mensen te terroriseren door de krant in hun gezicht te werpen. Ondertussen moet je ook opletten of je onderweg muntjes kunt verzamelen, zodat je op een later moment je fiets kunt upgraden. Ook kun je later speciale wapens en andere handige items kopen. De game is nu gratis te downloaden voor iedereen die Android 2.2 of hoger heeft, maar het spel heeft wel in-app-aankopen. De iOS-versie is overigens nog onderweg, die verschijnt op een later moment.

  • Newspaper Boy Saga
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.