Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Nieuw Apple-patent laat gebruikers iPad-scherm delen

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2015, 11:27 CategorieiPad

Apple heeft een nieuw patent toegewezen gekregen waaruit op te maken is dat iPad- en iPhone-eigenaars hun scherm kunnen delen met andere mensen, online, wat bijvoorbeeld voor de zakenwereld betekent dat het werken sneller gaat.

Apple-patent maakt iPad-scherm delen met anderen mogelijk

Apple heeft een nieuw octrooi toegewezen gekregen. Het heet Interactive application sharing en stelt gebruikers in staat binnen dezelfde app te werken als degene die op een andere iPad of iPhone is ingelogd, vergelijkbaar op de manier waarop je nu bijvoorbeeld samen, of met meerdere mensen, in Google Docs op het web kunt samenwerken. Het grote verschil tussen Googles aanpak, waarbij je ondertussen kunt chatten, en de manier waarop Apple het doet, is de optie om ondertussen ook een videogesprek te kunnen voeren.

apple-patent-facetime

Momenteel is er natuurlijk al een manier van data delen, maar die zijn vaak omslachtig en daarvoor moet je meerdere apps open hebben staan en steeds wisselen tussen die applicaties. De mogelijkheid om elkaars scherm te kunnen delen, en dus ook dingen kunt aanpassen die de ander ziet, is al populair op pc, maar moet nog de sprong maken naar mobile devices. In het patent is verder te lezen dat je het videobeeld ook kunt instellen als achtergrond, zodat je elkaar niet uit het oog verliest tijdens het uitkiezen van de applicatie.

Het is tevens mogelijk bepaalde onderdelen binnen een applicatie op een aantal manieren af te schermen. Je kunt ervoor kiezen alles openbaar te maken, waardoor iedereen alles kan zien en / of bewerken; kunt ervoor kiezen iets privé met iemand te delen, waardoor alleen de personen die jij aanwijst iets kan zien en / of bewerken; kunt ervoor kiezen alleen een gedeelte van een specifieke app te delen, zodat je alleen deelt wat nodig is. Het is nu afwachten op het moment waarop Apple een product op basis van deze technologie gaat tonen.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.