Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe grotere iPad heet iPad Plus’

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2015, 12:29 CategorieApple

iPad Plus: Zo gaat Apple’s nieuwe iPad heten. Althans, als we de nieuwste geruchten moeten geloven. De afgelopen maanden deden veel geruchten de rondte over een grotere iPad, met een 12,9 inch scherm. Vandaag kwam nieuwe informatie naar buiten via een leak, waarin dus onder andere gewezen werd op de nieuwe naam voor Apple’s nieuwe iPad.

Nieuwe iPad heet iPad Plus

Tot nu toe leken de meeste leaks erop te wijzen dat de nieuwe iPad de iPad Pro ging heten, maar vandaag kwam een gerucht naar buiten dat de Apple dezelfde strategie gaat toepassen als bij de iPhone, en dat de tablet de naam iPad Plus krijgt. Het gerucht komt van GizmoChina, die eerder al rapporteerden over de specificaties van de iPad Plus. De iPad Plus zou vorig jaar al naast de iPad Air 2 gelanceerd moeten worden, maar door problemen met de productie is de tablet naar 2015 verschoven.

Specificaties

Volgens GizmoChina krijgt de iPad Plus een 2k resolutie, en is de tablet slechts 7mm dun. De iPad Air 2 heeft daarin dezelfde specificaties, maar de grote aantrekkingskracht van de iPad Plus moet natuurlijk het grotere scherm worden. Met een 12.9 inch scherm heb je meer ruimte voor het bewerken van documenten, films kijken en natuurlijk het spelen van spellen. Voor de muziek en film-fans zou de nieuwe iPad stereo-speakers hebben.De iPad Plus zou minder dan 700 gram gaan wegen, wat erg meevalt: De iPad Air 2 weegt 440 gram. De batterij van Apple’s nieuwe tablet wordt volgens GizmoChina indrukwekkend: 11000mAh. Dat is anderhalf keer zoveel als de batterij van de iPad Air 2, maar de iPad plus heeft natuurlijk wel meer schermoppervlak om te verlichten. Over de prijs is nog niet zoveel bekend, naast dat de iPad Plus logischerwijs meer gaat kosten dan de iPad Air 2. De tablet is dan ook waarschijnlijk meer gericht op een doelgroep die de iPad gebruikt voor werk. Een releasedatum is nog niet bekend.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.