Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nintendo maakt Mii-applicatie

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2015, 10:24 CategorieApplicaties

Nintendo heeft aangekondigd een app voor mobiele platformen uit te brengen, maar onduidelijk is nog voor welke precies. Met de app kun je je Mii-avatar gebruiken op verschillende sociale media.

Je eigen Mii als foto

Nintendo is wat het omarmen van mobiele platformen betreft traag, onzeker en argwanend, maar het lijkt erop dat het Japanse bedrijf langzaam bijdraait – en een binnenkort te lanceren applicatie moet het bewijs daarvoor leveren. De directeur van Nintendo, Satoru Iwata, heeft namelijk bekendgemaakt dat we binnenkort een officiële Nintendo-app mogen verwachten in verschillende digitale winkels, waarmee het mogelijk wordt onze Mii-avatars, die we gebruiken op moderne Nintendo-systemen, in te stellen als foto op sociale media.

De applicatie zou later dit jaar officieel onthuld worden, dus momenteel zijn er geen details bekend. Wat communicatie betreft kun je Nintendo het beste vergelijken met Apple – het komt pas écht naar buiten wanneer het bedrijf dat wil. Daarom is het momenteel nog onduidelijk welke sociale netwerken zullen worden ondersteund en op welke platformen de applicatie moet gaan uitkomen. Waarschijnlijk in elk geval het besturingssysteem voor Apple, aangezien Nintendo eerder een Pokédex-app uitbracht voor dat platform.

Daar waar Sony en Microsoft twee goed functionerende en uitgebreide apps voor de mobiele platformen hebben, bleef Nintendo, traditioneel gezien, achter op de concurrentie. Desondanks heeft Iwata meerdere malen zijn interesse voor mobiele besturingssystemen verkondigd, maar is het de rest van het bestuur die de plannen afkaatst. Bij Nintendo werkt het namelijk zo dat iedereen aan de top aan boord moet zijn met de plannen – zegt er één iemand gewoonweg ‘nee’, zelfs zonder onderbouwing, dan houdt het helaas op.

 • Pokédex for iOS
 • Delen:

Reacties

 1. Paris Syngelakis
  16 februari, 2015 om 17:35

  Deze apps mogen ze ook nog maken
  1. Miiverse
  2. MKTV
  3. Nintendo ( een app van de website)
  4. Nintendo eshop ( spellen kopen voor jezelf of voor vrienden op je mobiele apparaat, ze mogen ook een Nintendo eshop versie voor browsers maken)
  5. Animal crossing new leaf gids (zodat we eindelijk kunnen weten wat we al verzameld hebben en wat nog niet)
  6.Nintendo extra/kids app

  • Wesley Akkerman
   17 februari, 2015 om 9:17

   Een Miiverse-app zou echt meer dan welkom zijn. Ik heb onder andere een Wii U en 3DS en vind het leuk om de Miiverse communities te bezoeken, maar heel erg engaging is het allemaal niet. Je kunt Miiverse wel vanuit je webbrowser bezoeken, maar een dedicated app, waar ook de Nintendo eShop in geïntegreerd is, zou zo veel meer kunnen betekenen voor beide platformen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.