Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

NPO-app voor iPhone en iPad ondersteunt nu Chromecast

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2015, 18:27 CategorieApple

De officiële app voor de iPhone en iPad van de Nederlandse Publieke Omroep, NPO, ondersteunt nu ook de Google Chromecast. Hierdoor kun je programma’s op een groot beeldscherm terugkijken.

NPO-app

De NPO-app bevat uitzendingen van televisieprogramma’s die eerder op tv zijn geweest. Uitzendingen van tot zeven dagen terug zijn beschikbaar, sommige programma’s zijn in verband met de contracten met de makers en studio’s een minder lange periode of helemaal niet terug te kijken. Het gebruiken van de NPO-app is gratis, hoewel er ook een betaald abonnement is met meer mogelijkheden.

Google Chromecast

De Google Chromecast is Google’s antwoord op de Apple TV. De Google Chromecast kan via een HDMI poort aangesloten worden op een televisie, waarna beeld draadloos naar de Google Chromecast verstuurt kan worden. Met Google Chromecast kunnen onder andere video’s, foto’s en muziek op een groot scherm gedeeld worden. Daarnaast worden veel services ondersteunt, waar nu de app van de Nederlandse Publieke Omroep bij komt.

Chromecast

Lage kwaliteit

Een nadeel is wel dat de relatief lage kwaliteit van programma’s op NPO op een groot scherm duidelijker zichtbaar worden. Streams hebben namelijk een maximum kwaliteit van 342p, wat op het scherm van een iPhone of iPad nog niet heel storend is. Op een groter scherm is dit echter duidelijker zichtbaar. Wie betere kwaliteit wil kan een abonnement nemen op NL Ziet, een samenwerking van meerdere zenders. Voor €7,95 kun je meer programma’s terugkijken met een hogere kwaliteit. De NL Ziet app kreeg eerder al ondersteuning voor Google Chromecast.

Nog geen update voor iPhone 6

In de update is alleen de Google Chromecast functionaliteit toegevoegd en zijn onbekende bugs gefixt, maar geen nieuwe features toegevoegd. Vooral iPhone 6 en iPhone 6 Plus gebruikers zullen hierdoor teleurgesteld zijn, zij wachten namelijk al een tijdje op een aanpassing waardoor de app gebruik maakt van het grotere scherm.

  • NPO
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.