Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nvidia Shield Tablet met Tegra X1-processor op komst’

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2015, 10:14 CategorieAndroid

Naar verluidt is Nvidia momenteel bezig met een opvolger van de Nvidia Shield Tablet: eentje met de Tegra X1-processor aan boord. De fabrikant heeft echter zelf nog niets bekendgemaakt.

Nvidia Shield Tablet met Tegra X1-processor

Onlangs kondigde Nvidia de nieuwe Tegra X1-processor aan, een nieuwe en meer krachtigere processor dan de Tegra K1. Het zou de meest krachtige mobiele processor moeten gaan worden, maar desondanks wordt niet verwacht dat we de processor in heel veel mobiele apparaten gaan tegenkomen. Nu is er een site, genaamd Fudzilla, die claimt dat we de Tegra X1 tenminste in één tablet kunnen verwachten: de opvolger van de Nvidia Shield Tablet, waar fabrikant Nvidia tot op heden nog niets over bekendgemaakt heeft.

Er zijn daarom ook helemaal geen details verder bekend over de nieuwe tablet gericht op gaming. Behalve het feit dat het de Tegra X1-processor zou krijgen, zou Nvidia er ook voor hebben gekozen het 8 inch-scherm te willen behouden, omdat die succesvol bleek bij de eerste Nvidia Shield Tablet. Ook kunnen we aannemen dat – ervan uitgaande dat deze tablet echt op komst is – de Nvidia Shield Tablet 2 Android 5.0 Lollipop aan boord krijgt, omdat de eerste Nvidia Shield dat besturingssysteem al heeft mogen verwelkomen.

De Nvidia Tegra X1 heeft, zoals je mag verwachten, fraaie specs.  De X1 heeft een 256-core Maxwell GPU en 8 CPU cores bestaande uit 4 Cortex-A57 en 4 Cortex-A53 CPU’s. De nieuwe chip kan 4K-video’s in 60fps afspelen, in de bestanden H.265, H.264 en VP9, en foto’s verwerken van camera’s met een capaciteit tot 1,3 gigapixel. Om het geheel nog mooier te maken, claimt het bedrijf dat de X1 zijn mannetje kan staan met supercomputers en game consoles, maar dat is natuurlijk nog even afwachten en kijken naar hoe de chip het in de praktijk doet.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.