Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nvidia Shield Tablet-opvolger komt pas deze zomer’

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2015, 9:46 CategorieAndroid

De opvolger van de Nvidia Shield Tablet, een tablet gericht op gaming, komt pas in de zomer van dit jaar uit, aldus nieuwe geruchten. Eerder kwam naar buiten dat de tablet al in maart zou worden uitgebracht.

Nvidia Shield Tablet 2 komt er aan

Afgelopen weekend berichtten we nog over de opvolger van de Nvidia Shield Tablet, een tablet die speciaal voor gamers is uitgebracht. Deze tablet zou de nieuwe Tegra X1-chip aan boord krijgen, een chip die door fabrikant Nvidia zelf ontwikkeld is en de meest krachtige van dit moment zou moeten zijn. Ook zou de tablet aanstaande maart moeten worden aangekondigd en uitgebracht, maar dat laatste gerucht is inmiddels ontkracht. Volgens een bron, die het wel vaker bij het juiste eind heeft gehad, komt de tablet pas in juli uit.

Dat er een nieuwe variant van de Nvidia Shield Tablet komt, lijkt ons zeker door de aankondiging van de nieuwe chip. Volgens de bron, die waarschijnlijk dicht op Nvidia zit, volgt de fabrikant het jaarlijkse releaseschema: De eerste Shield Portable kwam uit in juli 2013 en diens opvolger, de Shield Tablet, kwam vorig jaar uit in juli. Dat zou dus betekenen dat de Nvidia Shield Tablet 2, bij gebrek aan een betere naam, zou uitkomen in juli van dit jaar. Dat klinkt helemaal zo verkeerd nog niet, dus daar kan best wat in zitten.

De Nvidia Tegra X1 heeft, zoals je mag verwachten, fraaie specs.  De X1 heeft een 256-core Maxwell GPU en 8 CPU cores bestaande uit 4 Cortex-A57 en 4 Cortex-A53 CPU’s. De nieuwe chip kan 4K-video’s in 60fps afspelen, in de bestanden H.265, H.264 en VP9, en foto’s verwerken van camera’s met een capaciteit tot 1,3 gigapixel. Om het geheel nog mooier te maken, claimt het bedrijf dat de X1 zijn mannetje kan staan met supercomputers en game consoles, maar dat is natuurlijk nog even afwachten en kijken naar hoe de chip het in de praktijk doet.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.