Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia Shield-update kan voor problemen zorgen

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2015, 9:41 CategorieAndroid

De onlangs uitgebrachte update voor Nvidia Shield Tablet kan voor problemen zorgen. De fabrikant werkt momenteel aan de oplossing. Sommige gebruikers hebben gemeld dat de kleurenweergave niet naar behoren werkt.

Update 2.2 kan voor problemen zorgen op Nvidia Shield

Afgelopen week bracht Nvidia een welkome update uit voor de Nvidia Shield Tablet. Die bracht een hoop verbeteringen met zich mee met betrekking tot de batterij, prestaties, oplaadmogelijkheden en de te spelen games via de GRID-gamingdienst. Desondanks is niet iedereen blij met de update, want sommige gebruikers melden nu dat er problemen zijn ontstaan met de kleurenweergave op het mooie scherm. Het gaat voornamelijk om felle kleuren, zoals rood en oranje, die nogal flets overkomen nadat de tablet geüpdatet is.

nvidia-shield-flets

Het lijkt gelukkig om een klein aantal Nvidia Shield-eigenaars te gaan, maar het is daardoor niet minder vervelend wanneer je dit overkomt. Een tablet die gericht is op gaming is afhankelijk van een goed werkend scherm, die mooie, levendige kleuren moet kunnen tonen zodat de graphics van het scherm afspatten. Wanneer je dan last hebt van een bug die vervolgens rommelt met je kleurenweergave, dan heb je als consument wellicht al gauw het idee dat je dure tablet waardeloos is; maar geen nood, Nvidia werkt aan een oplossing.

Wanneer Nvidia met een update op de proppen komt, is nog niet bekend. We kunnen ons alleen maar voorstellen dat de fabrikant eerder op de hoogte was van het probleem dan de rest van de wereld en dat die daarom al sinds het begin van de week werkt aan een oplossing. Zelf kun je dit probleem helaas niet oplossen, dus je zult toch echt moeten wachten totdat Nvidia een nieuwe update vrijgeeft. Wanneer dat zover is, dan brengen wij je daarvan op de hoogte. Heb dus nog even geduld, er wordt aan een oplossing gewerkt.

 • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Mike
  26 februari, 2016 om 9:53

  Hey hoi,
  De upgrade zorgt voor veel meer problemen dan de kleurverschillen!
  De tablet wordt door een extreme accu drain door een misc. “Bug” onbruikbaar. Acu duur is met marshmellow ongeveer 1,5 uur en soms laadt de accu maar op tot 89%.
  Ik ben terug gegaan naar lollipop en mijn tablet werkt perfect, jammer genoeg dan maar geen adoptive memory!
  Ik raad iedereen aan terug te flashen naar 5.1.1 stock rom, zijn genoeg youtube videos van en het is echt simpel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.