Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia verbetert batterijduur en meer in Shield-update

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2015, 10:00 CategorieAndroid

Nvidia heeft bekendgemaakt dat er op dit moment een update is uitgebracht voor de Nvidia Shield Tablet, met een aantal verbeteringen. Eén van die verbeteringen is een verbeterde batterijduur.

Meer te gamen op de Nvidia Shield Tablet

Nvidia heeft bekendgemaakt dat eigenaars van een Nvidia Shield Tablet, een tablet speciaal gericht op gaming, nu een verse update kunnen downloaden voor het apparaat. Zo heeft de fabrikant de batterijduur van de tablet verbeterd wanneer je hem even aan laat staan en er tijdelijk niets mee doet, zelfs wanneer je wifi-verbinding aanstaat. Ook ondersteunt de tablet nu meerdere opladers. Heb je bijvoorbeeld een oplader die sneller apparaten kan opladen, dan is de kans groot dat de Shield-tablet hem ondersteunt.

Hoewel het OS van de Shield op Android 5.0.1 blijft steken, heeft Nvidia nog wat andere aanpassingen onder de motorkap verricht. Zo zul je wellicht opmerken dat de gebruikerservaring erop vooruit gaat dankzij een verbeterde user interface, die wat sneller reageert, en beter gebruik van het werkgeheugen. Ook is er een oplossing voor de grafische glitches die wel eens op konden duiken – als het goed is, is dat nu verleden tijd en zul je die voorlopig niet meer tegenkomen (tenzij een spel gewoon slecht ontwikkeld is).

Overigens gaat Nvidia het aanbod gratis te spelen games, via de GRID-dienst, uitbreiden. De eerste game die dan wordt toegevoegd is het over-the-top-spel Saints Row IV, waarin je als president van de Verenigde Staten te maken krijgt met buitenaardse wezens die je in een simulator stoppen van je eigen wereld. Ook kun je straks het Xbox 360- en horrorspel, dat later naar pc kwam, Alan Wake spelen en kun je aan de gang met de enge first-person shooter Metro: Last Light Redux (die twee games in één pakket stopt).

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.