Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Offline foto’s delen in Skype voor Android nu mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2015, 9:58 CategorieAndroid

Skype rolt momenteel update 5.2 uit naar Android-eigenaars, waardoor het vanaf nu mogelijk is foto’s te delen met offline contacten. Voorheen was dat enkel mogelijk met gebruikers die online zijn.

Skype voor Android krijgt update

Dankzij een update die Skype heeft uitgebracht voor Android is het vanaf nu mogelijk foto’s te delen met contacten die offline zijn. Je contactpersonen hoeven dus niet online te zijn op het moment dat je de foto deelt. Op het moment dat die contactpersoon weer online komt, wordt de foto automatisch gedownload en ziet hij die in het chatgesprek staan, of jij nou online bent of niet. Vervolgens kan hij daar weer op reageren met een nieuwe foto, bijvoorbeeld, die jij pas ziet wanneer je de chatdienst aanzet op je Android-tablet.

Daarnaast voegt deze update ook de picture-in-picture-modus toe voor smartphone-eigenaars – een functie die mensen met een Android-tablet al veel langer tot hun beschikking hebben. Daarmee is het mogelijk andere apps op je telefoon te gebruiken, terwijl Skype op de achtergrond blijft draaien en je nog steeds je contactpersoon kunt zien op het scherm. Ook is het zo dat chatgesprekken nu sneller laden, voornamelijk wanneer je er eentje opent vanuit een notificatie. En als laatste is de kwaliteit van het bellen verbeterd, vooral op trage netwerken.

Eerder bracht Skype picture-in-picture ook al naar de phablets toe. Het was altijd wel logisch dat alleen tablets deze functie hadden, vanwege het veel grotere scherm. Maar aangezien phablets ook minimaal een scherm van 5,5 inch hebben, en smartphones verder steeds groter worden, was dit het moment voor Skype om de update door te voeren. Je kunt Skype via de onderstaande downloadlink binnenhalen voor je Android-apparaat. De applicatie is nog steeds gratis te downloaden en te gebruiken.

  • Skype
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.