Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


OneDrive werkt nu met LastPass en 1Password op iOS

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2015, 10:53 CategorieApplicaties

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de cloudopslagdienst OneDrive vanaf nu op iOS samenwerkt met de passwordmanagers 1Password en Lastpass. Je hebt daarvoor wel iOS 8 en een iOS-apparaat met Touch ID nodig.

LastPass en 1Password werken nu met OneDrive

Vandaag de dag heb je ongetwijfeld een aantal accounts her en der en heb je voor al die accounts natuurlijk verschillende wachtwoorden (tenminste, dat wordt wel aanbevolen…). Je kunt al die wachtwoorden onthouden, ergens (offline) opschrijven of gebruikmaken van een passwordmanager, zoals 1Password of LastPass. De laatste optie is vooral handig als de meeste apps op je tablet ondersteuning bieden voor die managers – Microsoft kondigt vandaag aan dat de cloudopslagdienst OneDrive dat nu doet.

Je hebt dan natuurlijk wel iOS 8 nodig en een iPad of iPhone die Touch ID ondersteunt, zoals de iPad Air 2, iPhone 6 Plus of iPad Mini 3. Beschik je over één van deze tablets, dan heb je al standaard de nieuwste versie van het OS. OneDrive vervolgens instellen werkt simpel. Je opent OneDrive en logt in, tapt op het icoon rechts bovenin, selecteert je wachtwoordmanager, logt in bij die wachtwoordmanager (bijvoorbeeld met Touch ID) en alles is geregeld. Dat is één wachtwoord minder die je hoeft te onthouden.

Deze functie werkt helaas niet met de versie van iOS onder het officiële nummer acht. Met iOS 8 is het namelijk mogelijk dat applicaties met elkaar communiceren, als het ware, via de extensies. Ontwikkelaars van passwordmanagers zoals 1Password hebben een stukje open software geschreven die andere ontwikkelaars, zoals die van OneDrive, kunnen implementeren in hun eigen code, zodat die communicatie mogelijk is. Wellicht volgen er straks nog meer apps waarin je je wachtwoorden staan opgeslagen, maar voorlopig blijft het hierbij.

  • Microsoft OneDrive
  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Apple iPhone 6 Plus
iOS
Apple iPad Mini 3
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.