Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Paper vanaf nu gratis om Pencil-verkoop te stimuleren

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2015, 9:45 CategorieApplicaties

Teken- en schets-app Paper is vanaf nu gratis. De iPad app, waarbij voorheen voor nieuwe tools betaald moest worden, kan nu gratis gedownload worden inclusief alle tools. De bedenkers en makers van de app, FiftyThree, hopen zo de verkoop van hun eigen stylus te verhogen.

Paper

Paper is een teken-app die vanaf het begin insloeg als een bom. In Paper lijkt tekenen veel meer op tekenen zoals op papier als op tekenen op een iPad. Er zijn verschillende tools die verschillende technieken imiteren, zoals waterverf, een stift of potlood. Er is ook een zogenaamde mixer, waarbij je twee kleuren kunt kiezen en door als het ware met je vinger te mengen de juiste kleur kunt produceren. Voorheen kon de app gratis geïnstalleerd worden waarbij je alleen een gum en potlood kreeg, nu krijg je alle tools gratis als je de app installeert. Het is niet bekend wat er gaat gebeuren voor de mensen die eerder de tools gekocht hebben via een in-app aankoop.

Pencil

De reden dat FiftyThree de app gratis maakt heeft te maken met Pencil. Dit was FiftyThree’s eerste niet-digitale product. Pencil is een uitgebreide stylus, gevormd naar het model van het potlood van timmermannen en architecten. Wie de Pencil stylus gebruikt in de Paper app kan druk nabootsen: hard drukken en de kleur wordt intenser, minder hard drukken en de kleur wordt lichter. Dat is iets wat niet met je vingers kan, door de manier waarop het touchscreen van je iPad werkt.

In plaats daarvan maakt Pencil gebruik van een sensor waarvan de gegevens via bluetooth doorgestuurd worden naar de iPad. Naar deze feature beschikt Pencil ook over palm rejection, waardoor je hand genegeerd wordt als je Pencil gebruikt, gummen met de achterkant en mengen met je vinger.

Pencil is verkrijgbaar voor €49,99 of €59,99. De versie van €49,99 is beschikbaar is van metaal en zwart, de versie van €59,99 van hout of van goudkleurig metaal, waarbij de versie gemaakt van hout via een magneet aan je iPad kan blijven ‘kleven’.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.