Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pas op: malafide apps in Windows Store opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2015, 12:39 CategorieWindows

Er zijn een aantal malafide apps in de Windows Store opgedoken. Onduidelijk is precies wat ze doen: download ze in elk geval niet. Het gaat onder meer over de game LEGO Batman 3, die helemaal niet via de Windows Store wordt aangeboden, maar blijkbaar wel door ene Balaji Chowdary.

Malafide apps in Windows Store

Als platformhouder met je eigen digitale winkel is niets vervelender wanneer er malafide apps opduiken. Daar hebben twee partijen schuld aan: de makers en de platformhouders, aangezien die laatste zou moeten controleren wat voor apps er in de winkel verschijnen. Dat gebeurt niet altijd: soms weten ontwikkelaars op slimme manieren door de keuring heen te komen, terwijl het op andere momenten om overduidelijke gevallen gaat die kwaad in zin hebben, zoals de volgende applicaties die in de Windows Store zijn verschenen die daar niet horen.

Zo kun je nu de game Darkest Dungeon downloaden, van ontwikkelaar Red Hook Studios. Deze game kun je eigenlijk alleen downloaden via Steam (een gaming platform op pc) of via de Humble Bundle (een pakket games waar je zelf de prijs voor bepaalt), maar niet via de Windows Store. Tenminste, niet via en volgens de officiële ontwikkelaar, die nu oproept de game binnen de Store te negeren. Je kunt de game er overigens nog steeds vinden om te downloaden tegen een laag bedrag; mogelijk gaat het hier om mal- of spyware.

Ook vind je er games als Lego Batman 3: Beyond Gotham en Watchmen: The End is Nigh, plus de mediaspeler VMWare. Van de twee games is het bekend dat de officiële uitgever in elk geval níet achter de release zit. Ook zijn alle genoemde games veel te klein om een volledig spel te bevatten: 4MB voor een complete, zogenaamde next gen LEGO-game is echt te weinig. Die games zijn gemakkelijk enkele gigabytes groot, vandaar dat er op een gegeven moment een belletje is gaan rinkelen. Microsoft moet nog reageren op de kwestie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.