Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Peak – Brain Training nu verkrijgbaar voor Android

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2015, 11:00 CategorieAndroid

Peak – Brain Training is al een tijdje beschikbaar voor iOS, maar is nu ook verkrijgbaar voor Android. De app is gratis te downloaden, maar bevat wel in-app-aankopen. Ken je Dr. Kawashima nog?

Peak – Brain Training voor Android

Je brein trainen klinkt als de meest vervelende klus ooit. Waarschijnlijk haalt het associaties op met rekenen op de basisschool of wiskunde op het hogere onderwijs. Wellicht krijg je nu nare flashbacks naar dat moment dat je maar niet begreep waarom dat vierkante blok niet in die cirkelvormige opening paste van die houten doos. Lopen er nu de rillingen over je lijf, dan doe je er goed aan een brain training-app binnen te halen, zoals Peak – Brain Training, die nu uit is voor Android en al eerder verkrijgbaar was voor iOS.

Peak – Brain Training is een kleurrijke applicatie waarin je simpele, maar steeds moeilijker wordende opdrachten moet voltooien. De app wil vier dingen met die grijze massa in dat hoofd van je bereiken: het verbeteren van je concentratie, je capaciteiten op het gebied van problemen oplossen vergroten, je taalvaardigheden aanscherpen en je geheugen flexibeler maken. Je doet dat door dagelijkse de verschillende activiteiten te voltooien, waardoor je ervoor zorgt dat je brein niet midden op de dag uitvalt.

Inmiddels is bewezen dat het spelen van brain training-spellen de capaciteiten van je hersenen niet positief beïnvloeden. Het enige wat dit soort games doen, is de speler beter maken in de opdrachten die het zelf presenteert, waarmee het de illusie creëert dat de speler ook daadwerkelijk beter is geworden in hetgeen waarin hij getraind wordt. Desondanks zijn dit soort apps tijdverdrijvend vermaak. Ja, zelfs Dr. Kawashima’s Brain Training op Nintendo DS deed al die tijd niets voor je hersenpan. Maar leuk was het altijd wel.

  • Peak - Brain Training
  • Delen:

Reacties

  1. Vincent
    17 december, 2015 om 11:02

    mmm apart, ik betwijfel of het werkt, maar ik ga het zeker spelen, al is het maar om de tijd om te krijgen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.