Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


PlayStation Portable emulator opgedoken in Google Play

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2015, 10:28 CategorieAndroid

Het is vanaf nu mogelijk een PlayStation Portable emulator te downloaden vanuit de Google Play Store. Maar voor hoe lang nog? Mocht je in het bezit zijn van een iPad, dan zijn er opties die je kunt overwegen.

PlayStation Portable emulator voor Android en andere systemen

Android heeft een grote gemeenschap die zich bezig houdt met het emuleren van software en videogames voor het platform. Emuleren houdt in dat je bepaalde software via een emulator (een programma) kunt afspelen zonder dat je daarvoor de juiste hardware nodig hebt. Er bestaan al emulatoren voor andere spelcomputers, waaronder de eerste PlayStation en natuurlijk de Super Nintendo en Gameboy, maar de PlayStation Portable is nieuw voor Android. En iOS ook, maar de App Store staat emulatoren niet toe.

Deze PlayStation Portable emulator (je kent de handheld misschien beter als de Sony PSP), is behoorlijk standaard als het om een emulator gaat, maar toch kent het een aantal toffe features. Zo is het mogelijk om een externe controller aan te sluiten én zelf in te stellen, wordt de resolutie van elk spel aangepast naar HD (PSP-spellen hebben normaliter een resolutie van 480 bij 272) en is er een, wellicht een beetje te, rudimentaire ondersteuning voor lokale en online multiplayer. En je kunt de app aanpassen per Android device.

Voor Android kun je nu een gratis versie downloaden (Android 2.3+) en je kunt er voor kiezen de Gold-versie te kopen, voor 4,99 euro. Voor iOS werkt het iets anders. Omdat Apple dus geen emulatoren toelaat (behalve wanneer ze niet opvallen), moet je je iPad gejailbreakt hebben, wil je deze software draaiende krijgen. Het gebruik van een emulator en roms (spelbestanden die een emulator nodig heeft) kan in strijd zijn met de wet, maar vaak ook weer niet. Het is een grijs gebied – pas ook op wanneer je roms binnenhaalt.

  • PPSSPP
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.