Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Prezi’s nieuwe app is nu beschikbaar voor Android

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2015, 23:21 CategorieAndroid

Je kunt vanaf nu Prezi-presentaties bekijken via je Android smartphone of tablet, met de vandaag gelanceerde app van Prezi.

Prezi maakt presentaties interactief

Prezi is de afgelopen jaren bezig geweest met een enorme opmars. Prezi is een online tool waarmee gebruikers interactieve presentaties kunnen maken en delen, je kunt het zien als een alternatief voor Powerpoint. Presentaties gemaakt met Prezi zijn zeer interactief: op allerlei objecten kan je inzoomen, en toeschouwers worden meegenomen op een interactieve reis van slide naar slide. Prezi is dan ook fundamenteel anders dan Powerpoint in het opzicht dat presentaties niet per se lineair hoeven te zijn, en de presentator zelf kan kiezen waarop hij inzoomt. Voorheen konden de presentaties gemaakt met Prezi enkel op Windows en iOS bekeken worden, maar vandaag is daar verandering in gekomen met een app-release voor Android.

De langdurige afwezigheid op Android wordt goedgemaakt met een prachtig ontwerp, en een aantal zeer handige functies. De app ziet er kleurvol en fris uit, geheel in lijn met Google’s material design-richtlijnen. Gebruikers kunnen hun presentaties zowel online als offline bewaren en bekijken, via hun eigen Prezi-account. Ook kunnen presentaties via een Chromecast op een groter scherm worden weergeven, wat van pas kan komen in een setting met veel toeschouwers. De slides kunnen dan bediend worden via je smartphone en tablet, terwijl ze weergeven worden op een groter scherm. Een andere handige functie die je in de app kan vinden is het samen bekijken van een presentatie op afstand. Maximaal dertig mensen kunnen tegelijkertijd online naar een presentatie kijken, terwijl de eigenaar presenteert. Houd er wel rekening mee dat de app alleen bedoeld is om je slides te bekijken, dus je kunt niet je presentaties bewerken.

  • Prezi
  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.