Prioriteitsmodus in Android 5.1 iets uitgebreider

24 februari 2015 2 Minuten 2 Reacties
android-5-lollipop

De prioriteitsmodus van Lollipop wordt met de release van Android 5.1 iets uitgebreider, dankzij deze nieuwe feature: de mogelijkheid om de prioriteitsmodus te verlaten totdat een ingesteld alarm afgaat.

Prioriteitsmodus in Android 5.1 werkt iets anders

Met de release van Android 5.0 Lollipop, kregen we voor het eerst te maken met een ander systeem voor onze volumeregeling. De stille modus is eruit gehaald, tot grote spijt van de Android-gemeenschap, en daarvoor in de plaats gekomen is de mogelijkheid om of een aantal, zelf te kiezen applicaties uit te kiezen die hun notificaties mogen doorsturen of niets door te laten komen – zelfs geen wekkers en alarmen dus. Dat gaat met de release van Android 5.1 straks iets veranderen. En nee, we krijgen de stille modus níet terug.

De prioriteitsmodus werkt in Android 5.1 nog steeds zoals je gewend bent, met de drie opties om of alles, een aantal of geen apps hun notificaties door te laten sturen. Maar wanneer je hem instelt met 5.1 op je apparaat, dan zul je zien dat er een extra optie is bijgekomen. Je kunt nu niet alleen een specifieke periode instellen waarin je niet gestoord wil worden, maar ook aangeven dat je niet gestoord wil worden tot en met het volgende alarm. Nee, het is geen stille modus, maar Google komt er bij in de buurt. Ook al mag die stille modus snel terugkomen.

Onlangs verscheen wel de app SoundHUD in de Play Store. Dat is een applicatie die de geluidsopties van Android 4.4 KitKat brengt naar Android 5.0 Lollipop, maar dan met de Lollipop-icoontjes en -vormgeving. De app is twee weken gratis te gebruiken op je tablet en / of smartphone. Daarna dien je een eenmalig bedrag te betalen van 1,49 euro, waarmee je de app koopt en kan blijven gebruiken. Snak je dus naar de stille modus en heb je geen Samsung Galaxy Note Edge? Probeer dan deze app eens uit, via de onderstaande link.

SoundHUD

Reacties (2)