Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Project Tango-tablet verlaat Google ATAP

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2015, 9:27 CategorieAndroid

De speciale tablet van Google, Project Tango, is een stapje dichterbij de consumentenversie die het bedrijf van plan is uit te brengen dit jaar. Maar Google heeft weinig informatie verder losgelaten.

Project Tango een stapje dichterbij

Google heeft via Google+ bekendgemaakt dat Project Tango, een speciale tablet, de ATAP-groep binnen het bedrijf verlaten heeft. ATAP staat voor Advanced Technologies and Products en is een afdeling binnen Google waar medewerkers stap voor stap de toekomst vormgeven. Dat klinkt natuurlijk een beetje overdreven: zie het als een plek binnen de zoekmachinegigant waar creativiteit nog prominenter aanwezig is dan elders binnen het bedrijf. Dat leverde al eerder bijvoorbeeld de modulaire smartphone Project Ara op.

Project Tango is dus een tablet, maar geen gewone. Google wil dat het apparaat op een zelfde manier ruimte en beweging gaat waarnemen zoals mensen dat doen. Daarvoor werkt Google met verschillende universiteiten, onderzoekslaboratoria en industriële partners, verspreid over negen landen. Ze baseren hun werk op alle ontwikkelingen binnen robotica en andere technologische ontwikkelingen en proberen daarmee een uniek apparaat te realiseren. Vroege prototypes leveren weer nieuwe ideeën op en zo ontwikkelt het project zich.

Wat nu precies het plan is van Google voor Project Tango, is onduidelijk. We weten dat het bedrijf voornemens is dit jaar met een consumentenversie op de proppen te komen en dat maakt Tango één van de zes van de meest opvallende tablets van 2015. Het kan ook zijn dat we al eerder op een andere manier kennismaken van Project Tango, wanneer Google besluit specifieke functies binnen andere apparaten of apps te gebruiken. Zoals eerder al het geval was met Google Maps – ook al weten we nog steeds niet wat die toevoeging precies doet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.