Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm kondigt vier mid-range processors aan

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2015, 16:51 CategorieHardware

Qualcomm heeft vier mid-range processors aangekondigd, waarmee het middensegmenttoestellen wil voorzien van high-end specs. Mogelijk betekent dit dus straks goedkopere tablets, met betere prestaties.

Qualcomm presenteert vier nieuwe processors

Met de vier nieuwe mid-range processors van Qualcomm wil de fabrikant high-end-prestaties leveren aan toestellen die lang niet zo duur hoeven te zijn die we nu in het bovenste segment van de tablet en smartphone-markt tegenkomen. De eerste twee zijn de Snapdragon 618 en 620. Deze krijgen ARM Cortex A72-kernen en worden 28nm groot, dus dat betekent dat we niet dezelfde voordelen tegenkomen (hoge prestaties, lagere batterijconsumptie) als in iets oudere processors gebaseerd op dezelfde ARM-technologie.

Daar waar de 618 twee A72-kernen krijgt, in combinatie met met vier energiezuinige Cortex A53-kernen en de big.LITTLE-configuratie, krijgt de 620 als verschil vier A72-kernen. Allebei zouden ze samenwerken met een nieuwe Adreno-gpu. Daarnaast ondersteunt de 600-serie 4K-video en hoge downloadsnelheden. De 28nm Snapdragon 415 en 425 zijn echt bedoeld voor het lagere segment van de markt, maar die krijgen eveneens een power boost. Ze krijgen in plaats van vier, acht  Cortex A53 64 bit-kernen ingebouwd.

Daarnaast ondersteunen de processors onder meer 1080p-video (in het populaire h.264-formaat) en snelle oplaadmogelijkheden. Ook werken ze samen met de Adreno 405-gpu, net als de Snapdragon 615. Het grootste verschil tussen de Snapdragon 400- en 600-serie is het verschil in downloadsnelheden; die van de eerstgenoemde is aanzienlijk (drie tot zes keer) lager. De processors worden één voor één geïntroduceerd: eerst de Snapdragon 415, die in de eerste helft van 2015 komt, en daarna de rest in de tweede helft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.