Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Rabobank brengt app uit om met telefoon te kunnen betalen

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2015, 0:15 CategorieApplicaties

Rabobank heeft een nieuwe app uitgebracht waarmee gebruikers contactloos met hun smartphone kunnen betalen. De bank is daarmee de eerste bank in Nederland die het contactloos betalen via een app ondersteunt. De app en dus de mogelijkheid om via je telefoon te betalen is echter maar beschikbaar voor een beperkt aantal telefoons.

Rabobank Rabo Wallet

Wie de Rabo Wallet app installeert kan uiteraard niet meteen betalen. Eerst moeten je bankrekeningen en pinpassen toegevoegd worden. Dat gaat via de Rabo Reader of Rabo Scanner, die ook gebruikt wordt voor het internetbankieren via de Rabobank. Als laatste moet een zogenaamde ‘mPin’ pincode bedacht worden. Dit is een nieuwe pincode die gebruikt moet worden bij elke betaling of alleen bij betalingen boven de €25, afhankelijk van de wensen van de gebruiker.

Alleen Samsung Galaxy S4 of Note 3

Een tegenvaller voor veel mensen zal zijn dat de app alleen beschikbaar is voor de Samsung Galaxy S4 of Note 3. Dat komt door een speciaal gedeelte in de NFC-chip van de Samsung-toestellen, genaamd Secure Element. Dit speciale gedeelte slaat de vertrouwelijke gegevens van de gebruiker op. Rabobank geeft aan dat de app later ook met andere toestellen zal moeten gaan werken. Heb je een van de twee ondersteunde smartphones, dan is het ook belangrijk dat je de software die standaard op het toestel stond gebruikt. De Rabo Wallet app gebruiken in combinatie met een custom ROM is niet mogelijk.

ING en ABN Amro

ING geeft aan later dit jaar ook een app voor contactloos betalen te willen lanceren. In 2013 was de ING nog de eerste die het contactloos betalen überhaupt lanceerde. De Rabo Wallet app kan overigens overal gebruikt worden waar contactloos betalen met een pinpas mogelijk is. Ook ABN Amro geeft aan een app te willen ontwikkelen, maar het is niet bekend wanneer deze zal verschijnen.

  • Rabo Wallet
  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.