Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung en LG investeren flink in oled-schermen

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2015, 10:00 CategorieHardware

Samsung en LG gaan meer geld investeren in oled-schermen. Samsung doet dit om de tegenvallende resultaten van de smartphone-afdeling te compenseren. LG heeft hier verder niets over bekendgemaakt.

Meer oled-schermen van Samsung en LG

Het is geen geheim dat Samsung het afgelopen jaar het slecht heeft gedaan op de smartphone-markt. Daarom wil het bedrijf dat portfolio, inclusief de tablets, ietwat terugbrengen en zich gaan focussen op producten waar nog winst te behalen valt. Zoals de oled (organic light-emitting diode)-schermen. Volgens persbureau Reuters is Samsung namelijk voornemens ruim drie miljard euro te investeren in die afdeling; met het geldt dat Samsung hiermee hoopt te verdienen, wil het bedrijf de tegenvallende resultaten compenseren.

De oled-schermen die Samsung gaat maken worden niet alleen door het bedrijf gebruikt, maar worden ook verkocht aan derden. Het zijn voornamelijk kleine en iets grotere schermen die Samsung gaat produceren, voor apparaten zoals smartphones en tablets. De investering wordt tussen 2015 en 2017 gedaan, aldus een Samsung-vertegenwoordiger. Analisten verwachten dat Samsung eerst gebogen displays gaat maken, in een poging meer klanten voor de schermen van het Zuid Koreaanse bedrijf te bemachtigen.

Daarnaast wil Samsung de komende twee jaar ook flink investeren in het produceren van chips, die ook af te nemen zijn door andere fabrikanten. Omdat Samsung de komende twee jaar zo veel geld investeert, verwacht het bedrijf dat de winsten iets zullen dalen – maar dat zou gaan om een tijdelijke situaties. Ook fabrikant LG gaat flink investeren in oled-schermen (ongeveer één miljard euro). Maar of het bedrijf dat voor zichzelf of voor de verkoop doet, is echter niet bekendgemaakt. LG wil hier namelijk niets over vertellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.