Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab S 2 9.7 opgedoken in benchmark

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2015, 9:49 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy Tab S 2 9.7 is opgedoken in de GFXBenchmark en de specs uit dat rapport komen grotendeels overeen met de specs uit de geruchten. De GFXBench is wat informatie betreft altijd betrouwbaar.

Samsung Galaxy Tab S 2 9.7 te zien in benchmark

Eerder deze maand schreven we al over de mogelijke specs van de onaangekondigde Samsung Galaxy Tab S 2 9.7 en nu hebben we daar het vervolg op: de tablet is namelijk opgedoken in de GFXBenchmark. Natuurlijk kunnen we er naast zitten op basis van gelekte info, maar de informatie uit de benchmark komt gelukkig grotendeels overeen met wat we al geschreven hadden. Zo blijkt het scherm niet 9,7 inch te zijn, maar 9,6, bijvoorbeeld. Zo’n fout kan optreden door cijfers verkeerd naar boven of beneden af te ronden.

Het model dat we in de benchmark terugvinden, is waarschijnlijk het 4g-model. Het 9,6 of 9,7 inch Super Amoled-scherm heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, met een schermverhouding van 4:3. Onder de motorkap zit naar verluidt een octacore-processor, geklokt op 1,9 GHz – mogelijk gaat het hier om de Exynos 5433, maar dat kan nog veranderen naar een Exynos 7420 zodat ook Samsung straks optimaal gebruikmaakt van de 64 bit processing in Android 5.0 Lollipop, een kenmerkende feature van het OS.

Verder vinden we een 8 megapixel-camera aan de achterkant (voorheen werd gezegd 7 megapixels) en een 2 megapixel-camera aan de voorkant. Ook vinden we nog 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen onder diezelfde motorkap. Als software krijgt deze tablet Android 5.0.2 mee, waarschijnlijk gecombineerd met de uitgeklede variant van TouchWiz. De tablet krijgt verder alle moderne verbindingen met zich mee, op een barometer, nfc-chip en nabijheidssensor na. Het 8 inch-model krijgt overigens grotendeels dezelfde specs.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.