Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Tab S 8.4 en 10.5 krijgen Lollipop in maart’

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2015, 13:51 CategorieAndroid

Naar het schijnt is Samsung voornemens de tablets Galaxy Tab S 8.4 en 10.5 in maart of april te voorzien van Android 5.0 Lollipop. Het is echter nog niet bevestigd door de fabrikant.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 en 10.5

Volgens bronnen dichtbij Samsung is het Zuid-Koreaanse bedrijf momenteel bezig met de aanpassing van Android 5.0 Lollipop voor de Samsung-tablets Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab S 10.5, die vorig jaar op de markt verschenen. Naar verluidt moet de update in maart of april beschikbaar worden gesteld voor iedereen met één van de twee populaire tablets. Aanvankelijk wordt de Lollipop-update slechts in een klein aantal landen uitgebracht, voordat iedereen met de update aan de gang kan gaan.

Om welke landen het gaat, is helaas nog niet bekend. Ook is nog niet officieel bekend wat Samsung precies van plan is met Lollipop op de eigen hardware, maar mogelijk wil Samsung het behoorlijk clean houden. Eerder kwam al naar buiten dat Samsung waarschijnlijk voornemens is TouchWiz uit te kleden en het gros van apps enkel als download beschikbaar te stellen, zodat gebruikers de keuze hebben om bepaalde apps wel of niet op de hardware te installeren – dit zou voor zowel smartphones als tablets gaan gelden.

In de zomer van 2014 bracht Samsung de nieuwe Galaxy Tab S-tablets naar Nederland. Het unieke van deze modellen is dat ze beschikken over een amoled-display. Dit display moet zorgen voor een hoge helderheid, een extreem hoog contrast en diepe zwarttinten. De Galaxy Tab S-serie bestaat uit twee modellen; de Galaxy Tab S 10.5 met een formaat van 10.5-inch en de Galaxy Tab S 8.4 met een formaat van 8.4-inch. De tablets hebben dezelfde specs, waaronder een resolutie van 2560 bij 1600 en de Exynos 5 Octa-processor.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. john
    25 april, 2015 om 14:11

    Heb de update zojuist binnen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.