Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung maakt iPad-achtige tablet’

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2015, 9:47 CategorieAndroid

Samsung schijnt momenteel bezig te zijn met een tablet die een scherm van 9,7 inch en een schermverhouding van 4:3 heeft. Een soort iPad dus. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft nog niets losgelaten.

Lijkt de nieuwe Samsung-tablet op een iPad?

Dankzij de website Zauba, die de import en export bijhoudt van India (een land waarom Samsung vaak nieuwe producten test en daarna vernietigt), weten we dat de nieuwe Samsung-tablet hoogstwaarschijnlijk een scherm krijgt van 9,7 inch, zoals we die ook vinden op de iPad Air 2 van Apple en de Google Nexus 9. Ook zou de nieuwe tablet een beeldverhouding van 4:3 gaan krijgen. Dat zou een nieuwe stap zijn voor Samsung, die normaliter voor een aspect ratio van 16:9 gaat (de breedbeeldstandaard, wat beter is voor films, bijvoorbeeld).

Dit is niet de enige tablet waar Samsung momenteel aan werkt. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft nog een sloot andere tablets voor 2015 klaarstaan. Er zijn namelijk een aantal modelnummers van tablets gelekt. Dat zijn de Galaxy Tab AS (SM-T350), Galaxy Tab AS (SM-T351), Galaxy Tab AL (SM-T550), Galaxy Tab AL (SM-T551), Galaxy Tab AL Plus (SM-P550), Galaxy Tab AL Plus (SM-P551), Galaxy Tab AS Plus (SM-P350), Galaxy Tab AS Plus (SM-P351). De specs volgden dit nieuws kort erna op.

De SM-T35x en SM-P35x zouden een 8 inch-scherm krijgen, terwijl de SM-T55x en de SM-P55x worden voorzien van een 9,7 inch-scherm. Alle tablets zouden worden aangedreven door een 64 bit quadcore Snapdragon 810-processor. Daarnaast zouden de SM-T35x en de SM-T55 de opvolgers worden van de Galaxy Tab 4 8.0 en Galaxy Tab 4 10.1 en moeten de SM-P35x en SM-P55x vallen binnen het Galaxy Note-aanbod van Samsung. Samsung heeft nog helemaal niets bekendgemaakt met betrekking tot de bovenstaande informatie.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 4 (10.1)
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.