Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung produceert A9-chip van Apple’

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2015, 9:34 CategorieHardware

Naar verluidt heeft Apple de knoop doorgehakt en heeft het bedrijf besloten dat Samsung de opvolger van de A8-chip mag produceren. Voornamelijk omdat Samsungs chips slechts 14 nanometer groot zijn.

‘Samsung produceert A9-chip’

Het blijkt dat Samsung toch verantwoordelijk gaat zijn voor de productie van de A9-chip, die we gaan vinden in de volgende generatie iPhone en iPad. De afgelopen paar maanden kwam dat wel vaker in het nieuws, maar dan werd het afgewisseld met het nieuwtje dat er toch weer een andere fabrikant verantwoordelijk zou zijn. De reden dat Apple toch voor Samsung zou hebben gekozen, is omdat diens techniek geavanceerder is dan de concurrentie: met een 14 nanometer chip bespaar je veel energie en ruimte voor je smartphone of tablet.

Mocht dit kloppen, dan is het niet de eerste keer dat Samsung chips levert aan Apple. De A8-chip, die je momenteel onder andere vindt in je iPhone 6 Plus, werd al door Samsung gemaakt. Maar een andere fabrikant, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), heeft het gros van de chips geproduceerd. Apple wilde namelijk minder afhankelijk worden van Samsung na al die rechtszaken waar beide bedrijven in verwikkeld waren. Maar het lijkt Apple dus maar niet te lukken weg te stappen van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Het zou Samsung overigens ook goed uitkomen: de fabrikant zag namelijk de afgelopen maanden de winst van de mobiele afdeling kelderen, maar gaf al aan dat de afdeling verantwoordelijk voor de chipproductie die verliezen kon compenseren. Bovendien gaf de directeur van die afdeling, Dr. Kinam Kim, al aan dat hij meer winst zou verwachten, omdat de 14 nanometer-chip erg in trek is en daar flink wat van moet gaan produceren. Momenteel is er nog niets bekendgemaakt over de volgende generatie iPhone of iPad.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.