Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung toont 5g-technologie tijdens MWC 2015’

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2015, 10:52 CategorieProviders en netwerken

Samsung is mogelijk van plan om op het aankomende MWC 2015 zijn onderzoek naar 5g-technologie te tonen tijdens een presentatie. Dit doet het Zuid-Koreaanse bedrijf samen met SK Telecom.

Samsung gaat 5g-technologie tonen

Je merkt aan het aantal geruchten over nieuwe smartphones en tablets van verschillende fabrikanten dat er een evenement aan zit te komen, namelijk het Mobile World Congress 2015. Buiten het feit dat Samsung momenteel werkt aan een aantal nieuwe smartphone- en tabletmodellen, werkt de Zuid-Koreaanse fabrikant samen met SK Telecom ondertussen ook aan 5g-technologie. We hebben nog maar kort het 4g-netwerk in Nederland, maar dat weerhoudt fabrikanten er natuurlijk niet van alvast vooruit te kijken – want er valt altijd meer te behalen.

De 5g-technologie die Samsung gaat presenteren zou een theoretische snelheid hebben tot en met 7.5Gbps; hoewel 5g nog geen officiële definitie en dus nog geen minimale snelheid heeft, is het toch behoorlijk indrukwekkend als we dit straks in de praktijk gaan zien (ter vergelijking: In theorie kan de snelheid van 4G 150Mbps zijn). De technologie die Samsung wil gebruiken is geavanceerder dan de huidige mobiele netwerk- en wifi-frequenties die we nu vinden in onze mobiele apparaten, maar dat heeft ook zo zijn nadelen.

Deze specifieke verbinding maken gebruik van millimeter wave frequencies, van meer dan 6GHz. Deze type verbindingen hebben een directe lijn met de bron nodig en dat is niet het geval wanneer je je phablet of smartphone in je zak hebt (of je tablet in je tas hebt zitten). Maar beide bedrijven hebben hier blijkbaar een oplossing voor gevonden in de vorm van 3D boomforming: deze techniek kan bepalen waar het 5g-apparaat zich precies bevindt, maar het heeft daarvoor wel gigantisch veel 5g access points nodig om te kunnen functioneren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.