Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


‘Samsung voegt modem toe aan Exynos-chips’

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2015, 9:41 CategorieHardware

Naar verluidt wil Samsung een modem toevoegen aan de eigen Exynos-chipset, om helemaal onafhankelijk te worden van Qualcomm. Mogelijk zien we deze nieuwe chip voor het eerst terug in de Samsung Galaxy Note 5.

Nieuwe Samsung-chip in Galaxy Note 5?

Het schijnt dat Samsung voornemens is een modem in zijn nieuwe Exynos-chips te bouwen, zo blijkt een gerucht dat is ontstaan in Zuid-Korea. Mocht Samsung dit inderdaad van plan zijn, dan betekent het dat de fabrikant veel minder afhankelijk gaat worden van de processor van Qualcomm: de Snapdragon, waarvan de meest recente de 810 is. Samsung en Qualcomm liggen al enkele weken met elkaar in de clinch, over problemen die de Snapdragon 810 zou hebben, bijvoorbeeld. Terwijl LG meldt dat er niets mis mee is.

Met de voorwaarde dat het gerucht klopt, kunnen we wellicht al stellen dat we deze nieuwe Samsung-chip in de onaangekondigde Samsung Galaxy Note 5 gaan tegenkomen. Ook zou het kunnen betekenen dat we de chip in de volgende smartphone, na de S6, gaan tegenkomen, wanneer Samsung in 2016 een Samsung Galaxy S7 produceert. Maar dit zijn twee speculaties gebaseerd op geruchten (en natuurlijk de jaarlijkse tijdschema’s waarin Samsung zijn nieuwe smartphones en phablets uitgeeft). Het valt dus nog maar te bezien.

Mogelijk werkt Samsung momenteel aan de Samsung Galaxy Note 5: dat apparaat zou een 5.9-inch Ultra HD Super AMOLED-display met 700+ppi krijgen. De productie begint in augustus 2015, wat kan betekenen dat we eind volgend jaar, rond oktober, de volgende generatie phablet krijgen van het Zuid-Koreaanse merk.  Nu heeft Samsung al eens eerder aangegeven aan UHD AMOLED-schermen met een resolutie van 2160 x 3840 te werken; het bedrijf zou daar in 2015 mee op de markt verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.