Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung werkt aan tweede generatie Galaxy S-tablets

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2015, 10:59 CategorieAndroid

Samsung werkt momenteel aan de opvolgers van de twee Galaxy Tab S-tablets, ook al zou het niet gaan om extreme veranderingen aan de hardware; dat zou je kunnen opmaken uit de modelnummers die naar buiten zijn gekomen.

Samsung Galaxy Tab S-serie

De Samsung Galaxy Tab S-serie bestaat momenteel uit twee tablets die mogelijk de mooiste displays van dit moment dragen, dankzij de scherpe amoled-schermen op de Galaxy Tab S 8.4 en Galaxy Tab 10.5. Volgens de website SamMobile werkt Samsung op dit moment aan de opvolgers van deze mooie tablets, die de modelnummers SM-T710 en SM-T810 hebben meegekregen. De modelnummers van de twee eerdergenoemde tablets zijn SM-T700 en SM-T800 en op basis van die cijfers wordt gedacht dat het niet om een flinke update gaat.

En ergens is dat op zich niet erg, omdat de Samsung Galaxy Tab S-tablets al prima apparaten zijn en zich al in de high-end-markt bevinden. Het enige wat echt aan vervanging toe zou kunnen zijn, is de processor. Momenteel hebben de huidige Tab S-varianten de Exynos 5420-chip onder de motorkap en dat is net genoeg om het scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels draaiende te houden. Een nieuwe Tab S met een verbeterde processor zou eigenlijk in dat opzicht al genoeg moeten zijn, aangezien de hardware verder niet tegenvalt.

Er zijn geen details naar buiten gebracht over de opvolgers van de Samsung Galaxy Tab S-modellen. Als we een gokje mogen wagen denken we dat de apparaten in elk geval Android 5.0 Lollipop als software meekrijgen, die behoorlijk clean moet zijn. Ook de uitgeklede versie van TouchWiz verwachten we aan boord; Samsung voert naar verluidt beide veranderingen al toe aan de smartphone Galaxy S6, dus het zou ons niets verbazen als de nieuwe tablets dezelfde behandeling zouden krijgen. Het is nu wachten tot Samsung de aankondiging doet.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.