Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Siri spreekt eindelijk Nederlands in iOS 8.3

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2015, 23:55 CategorieApple

Na jaren wachten spreekt Apple’s mobiele assistente, Siri, eindelijk Nederlands. De Nederlandstalige optie komt in iOS 8.3, de nieuwste update voor Apple’s mobiele besturingssysteem.

iOS 8.3 beta

Vanavond verscheen beta 2 van iOS 8.3, waarin onder andere de optie voor het praten in het Nederlands tegen Siri te vinden is. Het was al bekend dat Apple met de mogelijkheid bezig was door een vacature die het bedrijf plaatste, waarin gevraagd werd naar een Nederlandse stagiair voor de uitrol van Siri in het Nederlands. Naast Nederlands kunnen gebruikers nu ook in het Deens, Portugees, Turks, Thais, Russisch, en Zweeds communiceren met Siri.

Het is alweer meer dan 3 jaar geleden dat Apple Siri voor het eerst toonde, tijdens de aankondiging van de iPhone 4s. Sindsdien is Siri enorm verbeterd, en kunnen gebruikers van alles aan hun iPad of  iPhone vragen. Siri versloeg onlangs zelfs alle concurrenten in een talentest, en wordt alsmaar slimmer. Helaas ondersteunde Siri tot vandaag aan toe geen Nederlands, waardoor Nederlanders in het Engels moesten praten, wat niet voor iedereen even makkelijk is. Op dit moment is er alleen een beta-versie van 8.3 beschikbaar, maar naar verwachting komt de officiële update ergens in maart of april voor iedereen beschikbaar. Voor de mensen die niet kunnen wachten is er in Maart ook een publieke beta-versie beschikbaar, die iedereen kan installeren. De huidige beta is namelijk alleen voor ontwikkelaars.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.