Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Siri verslaat Cortana en Google Now in talentest

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2015, 11:19 CategorieAndroid

Uit een talentest blijkt dat Siri over het algemeen beter presteert dan de digitale assistent van Microsoft (Cortana) en Google (Google Now). In totaal zijn er vijf keer achttien vragen gesteld.

Siri beter dan Cortana en Google Now

Siri, van Apple, presteert beter op het gebied van meerdere talen, dan Cortana, van Microsoft, en Google Now, van Google. Dat blijkt uit onderzoek naar de drie digitale assistenten. In het onderzoek kregen de software-applicaties achttien vragen te verwerken in vijf verschillende talen: Engels, Italiaans, Frans, Duits en Mandarijn. Mocht de assistent snel met een accuraat antwoord op de proppen komen, dan kreeg het één punt. Duurde het wat langer voordat het antwoord verscheen, een halve punt. In andere gevallen: nul punten.

Als het gaat om de Engelse taal, dan scoren de applicaties behoorlijk goed en ontlopen ze elkaar niet. Siri staat wel bovenaan met 14,5 punten, Cortana volgt met 12,5 en Google Now moet het doen met 11,5. Siri wist hetzelfde resultaat te halen in de Italiaanse taal. Ondertussen kregen Cortana en Google Now het al wat moeilijker: daar waar de digitale assistent van Microsoft slechts 8,5 punten behaalde, scoorde Google Now nog lager met zes punten. In het Mandarijn behaalde Siri alsnog 13,5 punten, Cortana vijf en Google Now anderhalf.

De resultaten met betrekking tot de Duitse en de Franse talen waren niet heel anders dan de uitkomsten van de Italiaanse taal. Desondanks scoorde Siri toch iets lager en deden Cortana en Google Now het ietsje beter. Op de Nederlandse taal is niet getest, aangezien onze taal nog maar amper ondersteund wordt in alle drie de diensten. Je kunt er wel een aantal dingen mee doen, maar wanneer je je tablet op het Engels zet, dan opent zich ineens een wereld aan mogelijkheden. Er is dus nog wat werk te verrichten voor alle drie de assistenten.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.