Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Snelle menu van Lollipop wordt uitgebreid in Android 5.1’

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2015, 17:04 CategorieAndroid

Het schijnt dat het snelle menu binnen Android 5.1 met enkele functies wordt uitgebreid, waaronder meer toegang tot je wifi-verbindingen. Door middel van een pijltje wordt aangegeven dat er nu extra opties zijn.

Krijgt het snelle menu in Android 5.1 meer opties?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, het lijkt erop alsof Google het snelle menu in Android 5.1 van extra optie gaat voorzien. Dat meldt althans de website Android Police, die het doorgaans wel bij het juiste eind heeft als het om dit soort zaken gaat. De website heeft dit nieuwtje via een tipgever binnengekregen. Die tipgever meldt dat er een verandering heeft plaatsgevonden in het snelle menu van Android, dat je via de statusbalk naar beneden trekt, waardoor sneller toegang hebt tot meer opties.

nexus2cee_wm_2015-02-041

De veranderingen zijn tot nu toe nog klein, maar worden al wel gewaardeerd. In het snelle menu vind je bijvoorbeeld je wifi- en bluetooth-verbindingen. Daaronder staat, wanneer je ergens mee verbonden bent, de naam van het netwerk/apparaat. Tap je op de naam, dan ga je naar de desbetreffende instellingenpaginga; tap je op het icoon, dan zet je de functie aan en uit. Er zijn wellicht mensen die niet wisten dat je op de naam kunt tikken om snel toegang te krijgen tot meer opties, dus doet Google daar naar het schijnt wat aan.

Want met de release van Android 5.1, die binnenkort naar alle Nexus-apparaten toe komt, voegt Google namelijk een pijltje toe, naast de naam van het netwerk/apparaat. Tap je daarop, dan krijg je direct een lijst met beschikbare netwerken en apparaten te zien, zonder dat je daarvoor het snelle menu uit moet. Het is geen wereldschokkende aanpassingen, maar wel eentje die welkom is. Soms moet je nogal eens wat van netwerken wisselen en dan is het maar wat handig als dat lekker snel kan gebeuren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.