Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z4 Tablet bevestigd

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2015, 9:24 CategorieAndroid

Sony heeft per ongeluk alvast de Sony Xperia Z4 Tablet de wereld in geholpen via de Xperia Lounge-app, zo meldt de site Xperia Blog. De nieuwe Sony-tablet krijgt een 2K-display, meer informatie is nu nog niet bekend.

De Sony Xperia Z4 Tablet komt eraan

Sony heeft per ongeluk de Sony Xperia Z4 Tablet naar buiten gebracht via de Xperia Lounge-applicatie, maar trok die publicatie weer snel in. Het internet zou het internet niet zijn als er toch minstens één screenshot rondzwerft van het voorval en dat is nu gelukkig het geval. Uit het screenshot is op te maken dat de Sony Xperia Z4 Tablet een 2K-display krijgt, the latest ultra fast processor en industry leading battery performance. Oh, en de tablet zou al op 3 maart gelanceerd moeten worden, maar het is onduidelijk in welke landen.

Xperia-Z4-Tablet_1-640x285

We horen al een tijd lang geruchten dat Sony werkt aan de Z4 Tablet Ultra; die krijgt volgens geruchten een IPS-display van 12,9 inch, met een resolutie van 3840 bij 2400 pixels. Onder de motorkap zou een Qualcomm Snapdragon 810 64-bit octacore-processor zitten, die dan ook nog eens geklokt is op 2.86 GHz, vergezeld door een indrukwekkend werkgeheugen van 6GB. Intern zou het geheugen uitkomen op 64GB. De tablet krijgt verder een HDMI 1.4-poort,  Android 5.0, een batterij van 12,100mAh en een 8 megapixel-camera.

Mocht de Sony Xperia Z4 Tablet Ultra echt begin 2015 uitkomen, dan doet Sony mee met de trend waarin tablets weer groot mogen zijn. Dankzij de komst van de phablet verdwijnen de grenzen tussen een grote smartphone en een kleine tablet en daarmee ook de vraag naar de laatstgenoemde. Waarschijnlijk komt zowel Samsung als Apple ook met een grote tablet op de proppen en de geruchten spreken eveneens van een releasedatum in de eerste helft van 2015. Mogelijk horen we tijdens MWC 2015 meer over de tablets van Sony en Samsung.

Het is tevens mogelijk dat het hier gaat om de opvolger van de Sony Xperia Z2-tablet, met een scherm van 10,1 inch. Sommige industrie-experts verwachten namelijk dat de Xperia Z4 wordt geleverd met een 10,1 inch-scherm, in plaats van het veel grotere 12,9 inch. De tijd zal het ons leren.

  • Delen:
Sony Xperia Z2 Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.