Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SoundHUD brengt stille modus naar Android 5.0 Lollipop

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2015, 17:16 CategorieAndroid

App-maker Great Bytes Software heeft SoundHUD gelanceerd op Android. Met deze app breng je de stille modus naar het nieuwe Android. Lollipop heeft namelijk de stille modus niet standaard ingebouwd.

Stille modus in Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop is een mooi besturingssysteem. Google heeft op de kleine dingen gelet als je kijkt naar animaties en vloeiende overgangen en is van plan die filosofie voort te zetten met Android 5.1. Dat is natuurlijk goed nieuws, ware het niet dat het OS daarmee wel iets zwaarder wordt en voor meer problemen kan zorgen. Zo weten we dat sommige Nexus 7-modellen vrijwel onbruikbaar zijn geworden na de upgrade naar Lollipop en is de beruchte geheugenproblematiek nog steeds niet opgelost met een snelle software-update.

Wat Android-gebruikers wellicht nog erger vinden, is het feit dat Android 5.0 standaard zonder de stille modus geleverd wordt. Dat betekent dat je of het geluid aanzet, of er voor kiest enkele apps prioriteit te geven en de rest tijdelijk niet doorlaat of gewoon het geluid compleet uitzet, inclusief al je alarmen. Dat is op z’n minst een vreemde designkeuze te noemen. Dit is echter wel een uitgelezen kans voor third-party-ontwikkelaars om het probleem op te lossen en zelf met apps te komen die het gat dat Google heeft achtergelaten, opvult.

Zo bijvoorbeeld SoundHUD. Dat is een applicatie die de geluidsopties van Android 4.4 KitKat brengt naar Android 5.0 Lollipop, maar dan met de Lollipop-icoontjes en -vormgeving. Het is dus het beste van beide werelden. De app is twee weken gratis te gebruiken op je tablet en / of smartphone. Daarna dien je een eenmalig bedrag te betalen van 1,49 euro, waarmee je de app koopt en kan blijven gebruiken. Snak je dus naar de stille modus en heb je geen Samsung Galaxy Note Edge? Probeer dan deze app eens uit, via de onderstaande link.

  • SoundHUD
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.