Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Specificaties Samsung Galaxy Tab S 8-inch en 9.7-inch gelekt’

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2015, 15:36 CategorieAndroid

Wanneer de geruchten over nieuwe tablets van Samsung zich beginnen op te stapelen kunnen we er meestal vanuit gaan dat een presentatie niet lang meer op zich laat wachten. Vandaag zijn nagenoeg alle specificaties van de tweede generatie Galaxy Tab S tablets opgedoken en opvallend is dat de tablets een 4:3 beeldverhouding lijken te krijgen.

Volgens de bronnen van het doorgaan goed ingelichte Sammobile komt Samsung met twee nieuwe Galaxy Tab S-modellen. Een met een formaat van 8-inch en een met een formaat van 9.7-inch. Samsung zou deze keer echter kiezen voor een 4:3 beeldverhouding, in plaats van de 16:9 / 16:10 verhouding die we op voorgaande modellen, en ook nagenoeg alle andere Android tablets, terugzien. Hierdoor zou ook de resolutie omlaag gaan; van 2.560 bij 1.600 pixels naar 2.048 bij 1.536 pixels. Wel zouden beide modellen nog steeds uitgerust zijn met een amoled-display.

Verder zouden de tablets beschikken over een nieuwe processor; een Samsung Exynos 5433 of een Exynos 7420-processor. Daarnaast zien we onder meer 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, WiFi, Bluetooth, een microUSB-poort, een 2.1 megapixel webcam en een 8 megapixel camera aan de achterzijde terug. Het 8-inch model zou 260 gram wegen en het 9.7-inch model zou op 407 gram uitkomen. Eerder doken er al berichten op dat de Galaxy Tab S2-tablets dunner zouden worden dan de iPad Air 2.

Wanneer Samsung de nieuwe tablets aankondigt is nog niet bekend maar begin volgende maand staat in Barcelona MWC 2015 gepland en krijgen we mogelijk meer te horen en te zien.

Lees ook onze Galaxy Tab S 8.4 review en Galaxy Tab S 10.5 review.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.