Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Speel PS4-spellen nu ook op niet-Sony-tablets

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2015, 9:25 CategorieAndroid

Het is vanaf nu ook mogelijk om gebruik te maken van PS4 Remote Play, zonder dat je daarvoor een Sony-tablet hoeft te hebben. Met de app Remote Play Port kun je ook tablets en smartphones van andere fabrikanten gebruiken.

PS4 Remote Play onofficieel op andere tablets uitgebracht

De Remote Play-functie van de PlayStation 4 (PS4) is een toffe feature die in sommige gevallen nog wel eens handig kan zijn. Ben je net lekker aan het gamen, maar wil je vriendin ondertussen Dr. Phil kijken? Pak je tablet, zet hem aan, verbind hem met je PS4 en je kunt zonder al te veel moeite direct doorgaan met gamen. Hetzij op een kleiner scherm, maar voor een korte periode is het te doen. Zie het als een Wii U GamePad: deze controller voor Wii U presenteerde off tv play tijdens z’n introductie in december 2012.

Maar om gebruik te maken van PS4 Remote Play, moet je een Sony-tablet of -smartphone in huis hebben. En omdat niet iedereen die heeft (blijkt uit het feit dat Sony medewerkers moet ontslaan op de mobiele telefoonafdeling), is er nu ook de optie om via een omweg dezelfde functionaliteit te bereiken met een niet-Sony-tablet: de app Remote Play Port. Wanneer je deze app hebt geïnstalleerd, kun je op bijna elke tablet je PS4-spellen spelen. Je hoeft daarvoor dus geen Sony-tablet meer in huis te halen. Je vindt de app hier.

Er zijn twee versies in omloop: een volledige en een iets uitgeklede. Het is maar net welke de voorkeur heeft: wil je alleen de Remote Play-app? Dan download je de uitgeklede variant. Wil je direct toegang tot alle functies hebben? Dan download je de complete versie. Let wel op: de applicatie staat niet in de Google Play Store, dus je zult hem buiten de digitale winkel om moeten installeren. Ook is er een stappenplan die je even moet doornemen voordat je begint met gamen. Er zijn wat haken en ogen, maar dat kan het waard zijn.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. Ruben
    19 januari, 2016 om 19:34

    De link heeft geen download optie

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.