Spookachtige game Limbo uitgebracht op Android

11 februari 2015 1 Minuut 2 Reacties
limbo2

Eén van de beste puzzelgames van de afgelopen tijd is eindelijk verkrijgbaar voor Android: het spookachtige puzzelspel Limbo. De game kost je eenmalig iets meer dan vier euro.

Limbo: het spookachtige puzzelspel

Limbo is een 2D platform-puzzelspel. Je neemt de controle over een jongen zonder naam, die verschillende levels vol gevaren doorloopt op zoek naar zijn zusje. Dat klinkt nog redelijk simpel. De opzet is echter iets anders van aard dan je wellicht gewend bent. In plaats van de speler het idee te geven dat alles van een leien dakje gaat, heeft de ontwerper van het spel juist de puzzels en obstakels zo ontworpen dat de speler eerst moet falen voordat hij begrijpt wat er precies van hem verlangd wordt – een uniek element toen de game voor het eerst uitkwam.

Limbo is geen exclusieve titel voor Android. De game kwam eerst uit op Xbox 360, als exclusieve downloadtitel voor het online platform Xbox Live. Later werd de game samen met twee andere downloadtitels op een disc uitgebracht voor hetzelfde platform en nadat de exclusiviteitsperiode was afgelopen, kwam Limbo ook uit voor PlayStation 3, pc, Mac OS, iOS en uiteindelijk voor Xbox One (waar de game gratis werd weggegeven aan de Xbox One-eigenaars die de Day One Edition van de spelcomputer in huis hebben gehaald, als bedankje).

De game is sinds zijn initiële release door pers en publiek bejubeld. De meeste gamers zijn het erover eens dat Limbo een meesterwerk is, een onconventioneel, ongemakkelijk en ongebruikelijk meesterwerk. Limbo heeft inmiddels ook meer dan honderd prijzen in de wacht gesleept. Mocht je van plan zijn om deze titel aan te schaffen, let er dan op dat je wel minstens Android 4.3 of hoger hebt. Ook moet je minimaal 127MB aan vrije schijfruimte hebben. De game kost je eenmalig 4,23 euro en bevat gelukkig geen in-app-aankopen.

Limbo

Reacties (2)