Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Stemcommando’s wifi, bluetooth en zaklamp werken in Google Now

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2015, 10:27 CategorieAndroid

Met Google Now is het vanaf nu mogelijk om je wifi, bluetooth en zaklamp aan het uit te zetten met een simpele stemcommando. Wel moet je daarvoor je Android-apparaat in de Engelse taal zetten en heb je Android 5.0 Lollipop nodig.

Zet sommige instellingen aan en uit met je stem met Google Now

Vorig jaar kwam opeens het nieuws naar buiten dat Google een aantal wijzigingen had doorgevoerd aan Google Now, waardoor het mogelijk zou zijn om met je stem bepaalde instellingen aan en uit te zetten. Maar destijds werkte het niet naar behoren: gaf je je tablet het commando, dan stuurde hij je slechts door naar de desbetreffende pagina voor de instellingen. Dat werkt natuurlijk niet optimaal, aangezien je dan net zo goed even dat snelle menu naar beneden kunt trekken om de aanpassingen met de hand te maken.

Maar nu werkt het dus wel en heb je geen third-party-app, zoals Commandr, meer nodig om een aantal instellingen aan en uit te zetten met je stem. Je moet je tablet daarvoor wel even op de Engelse taal zetten, want in het Nederlands worden de meeste commando’s nog niet ondersteund. Roep nu eens ‘OK Google’, met daaropvolgend ‘Turn on bluetooth’ (of ‘Turn off bluetooth’) als je bluetooth al aan staat). Google geeft een audiovisuele erkenning en je ziet direct dat je tablet de instellingen voor je bluetooth verbinding wijzigt.

Dit kan nu ook voor je wifi-verbinding en het aan- en uitzetten van je zaklamp. Sommige fabrikant hebben ervoor gekozen de zaklampfunctie uit het snelle menu te halen, dus moet je alsnog je app drawer in om een third-party-app op te starten voor dat beetje extra licht. Maar nu kun je dus gewoon ‘Turn on flashlight’ roepen wanneer je de aandacht van je apparaat hebt gekregen nadat je ‘OK Google’ hebt geroepen. Helaas blijft het voorlopig bij deze in te stellen functies, mogelijk volgen later ook bijvoorbeeld vliegtuigmodus en de volumeregeling.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.