Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Stylusmaker Adonit maakt eigen teken-app voor iPad

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2015, 10:29 CategorieApplicaties

Adonit, een populaire stylusmaker, heeft een eigen teken-app gelanceerd voor iPad. De app heet Forge en werkt ook gewoon met je vingers. Maar de applicatie is wel specifiek ontwikkeld voor de Jot Touch-stylus van Adonit.

Forge is een gratis tekenapplicatie van Adonit

Adonit is een populaire stylusmaker die verantwoordelijk is voor de Jot Touch. Nu heeft de fabrikant een eigen tekenapplicatie ontwikkeld waar je de stylus goed voor kunt gebruiken. De app heet Forge en hij is behoorlijk rechttoe rechtaan. Je hebt vijf tools en een kleurenmenu tot je beschikking, waardoor het grootste gedeelte van het scherm vrij blijft en gebruikt kan worden waar het voor bedoeld is: te tekenen. De tools kunnen je binnen no-time helpen mooie schetsen te maken, zeker wanneer je de Jot Touch-stylus hebt.

Froge heeft een minimaal design met als doel consumenten aan het tekenen te krijgen – mocht je wel eens in het verleden gebruik hebben gemaakt van Adobe Line of Sketch, dan zul je je direct thuisvoelen in deze applicatie. De presentatie van de app zorgt er ook voor dat je snel wat dingen kunt aanpassen tijdens het tekenen, zoals de kleur of de grootte van een brush, waarna je weer snel kunt tekenen. Een uniek element in deze simpele teken-app is het feit dat je gebruik kunt maken van verschillende lagen – die optie vind je bijna nooit in simpele apps.

Daarnaast kun je die verschillende lagen naar een andere pagina verplaatsen, waardoor je nooit opnieuw hoeft te beginnen met een oudere tekening of laag of moeilijk hoeft te doen met tekeningen kopiëren. Hoewel de app gratis te downloaden en te gebruiken is, is het wel zo dat er een limiet op het aantal opgeslagen documenten zit. Maar het moet voldoende zijn om erachter te komen of het de in-app-aankoop waard is voor de iPad-tekenaars onder ons. Voor Forge heb je overigens 190MB en iOS 8 nodig om hem te kunnen draaien.

  • Forge
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.