Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Tablets kunnen krachtiger worden dan spelcomputers’

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2015, 17:34 CategorieGaming

Electronic Arts, één van de grootste speluitgevers ter wereld, denkt dat tablets krachtiger kunnen worden dan hedendaagse spelcomputers. Maar dat gebeurt pas rond 2018, zo gokt de uitgever.

Tablets als vervangen voor de console

Financieel directeur Blake Jorgensen van speluitgever Electronic Arts, één van de grootste uitgevers binnen de gamesindustrie, denkt dat tablets als platform om op te gamen aan populariteit gaan winnen en qua kracht de huidige generatie spelcomputers voorbijgaan in 2018. Daarmee zouden tablets volgens Jorgensen een belangrijkere rol gaan spelen in het beleid van het bedrijf, dat zowel spellen als maakt en uitgeeft, waaronder de FIFA-reeks, de Mass Effect-spellen. Ook heeft het gaming platform Origin.

What gets us the most excited is the power, the computing power, of mobile devices and the speed at which that’s growing. What that might mean is that a tablet, three or four years from now, has more power than what a typical console has. And that will open up a whole new set of people to console-style games that are much more immersive, much deeper, much more character-driven than simply a static mobile game that you might play for a small burst of time while you’re waiting for the bus.

Jorgensen denkt dus dat de mobiele games van nu – die je vaak vlug tussendoor speelt – kunnen veranderen in de console-ervaringen die we thuis op de bank spelen. De spellen die op tablets verschijnen kunnen dus voller, dieper en intenser en meer op console games gaan lijken. Jorgensen geeft verder aan dat een combinatie van de twee – vlugge, maar diepgaande games – optimaal gebruik kan maken van de hardware. Vooral het feit dat tablets zo lekker draagbaar zijn, maakt het een uitmuntende gameconsole. En handheld devices dan?

Desondanks blijven gamers over het algemeen sceptisch over dit soort ontwikkelingen. Uit eigen ervaring weet ik ook dat touchscreen controls echt niet alles en alles behalve responsief zijn, wat de gameplay-ervaring echt in de weg kan zitten. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden voor het aansluiten van een bluetooth-controller op je tablet, waaronder die van de PlayStation 3. Ook is het zo dat we in 2018 wellicht te maken krijgen met alweer veel krachtigere gaming hardware – die techniek blijft namelijk ook groeien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.