Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Teclast komt met dual-boot tablet, ontworpen door fans

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2015, 14:56 CategorieAndroid

Teclast heeft recent een wedstrijd gehouden, waarin fans hun eigen droom tablet konden ontwerpen. Specificaties, design en software; alles mocht uitgekozen worden. Maak kennis met de winnaar: De Teclast Core M.

Wedstrijd

Dat soort wedstrijden worden vaker gehouden, maar helaas worden de winnende producten zelden echt precies hetzelfde geproduceerd, omdat de fans niet echt aan eventuele imitaties denken. Het redelijk onbekende bedrijf achter deze wedstrijd beloofde echter vervolgens de winnende tablet ook echt  te gaan produceren. De wedstrijd liep tot het einde van januari, en de winnaar is nu bekend. Het resultaat is een verbazingwekkende dual-boot tablet, de Teclast Core M.

Teclast Core M

De naam van de winnende tablet is de “Teclast Core M”. Het winnende ontwerp heeft interessante specificaties. De Teclast Core M heeft een Core M 5y10c processor, met een kloksnelheid van 2GHz. Voor de serieuze gebruikers heeft de tablet een Integrated HD Graphics 5300 chip, vergelijkbaar met wat je in een gemiddelde computer vindt.  Het opslaggeheugen van de Teclast Core M is al helemaal indrukwekkend: de tablet heeft een razendsnelle SSD, ter grootte van 128GB. Om al je apps  goed te kunnen draaien heeft de Teclast Core M 4GB aan RAM-geheugen, wat erg veel is vergeleken met de meeste tablets die nu op de markt zijn. De iPad Air 2 heeft bijvoorbeeld 1GB aan RAM-geheugen, vier keer zo weinig dus. Toch is het belangrijk om te beseffen dat de optimalisatie van software een groot verschil kan maken. Apple’s tablet heeft misschien minder werkgeheugen dan andere tablets, toch staat de iPad Air 2 steevast (bijna) bovenaan bij benchmark tests.

Android en Windows

Het scherm van de Teclast Core M wordt vrij groot: 12.2 inch. Het IPS scherm heeft een resolutie van 2560 x 1600, en wordt ondersteund door een 11000mAh batterij. Met al deze indrukwekkende specificaties verwacht je een dikke tablet, maar dat valt erg mee. De Teclast Core M is slechts 9.1mm dun, en kan besteld worden in verschillende kleuren en designs. Het bijzondere aan de Teclast Core M (naast al deze indrukwekkende specificaties) is dat gebruikers kunnen kiezen of ze Windows of Android gebruiken. Welke versies van beide besturingssystemen beschikbaar zijn is helaas nog niet bekend. Kiezen tussen Android en Windows kan echter alleen als je de tablet voor het eerst opstart; gebruikers kunnen niet wisselen tussen beide besturingssystemen wanneer ze willen. Teclast gaf vorig jaar gebruikers van de Teclast x98 ook al de kans Windows te gebruiken, geheel voor niks. Klinkt allemaal heel indrukwekkend, maar daar betaal je ook voor: de Teclast Core M gaat omgerekend ongeveer 440 euro kosten, wat betekent dat het merk indirect concurreert met high-end tablets.

Kanttekeningen

Op papier klinkt de Teclast Core M enorm aantrekkelijk, maar het is belangrijk om hier wat kanttekeningen bij te plaatsen. We zijn het verhaal al meerdere malen tegengekomen: Een onbekend Chinees merk komt met een smartphone of tablet met verbazingwekkende specificaties, die op papier de tablets en smartphones van grote bekende merken als Samsung en Apple zouden moeten wegblazen. Helaas blijkt in de praktijk vaak dat specificaties lang niet alles zeggen. Slecht ondersteunde versies van Android en inefficiënte software nekken vaak de tablets en smartphones, waardoor ze alsnog zwaar teleurstellen, ondanks de goede specificaties. Ook is Teclast naast een paar aardige Android tablets niet echt bekend, waardoor we ze niet echt kunnen beoordelen op hun geschiedenis. Het is nog niet bekend waar en wanneer de tablet uitkomt, al zal het waarschijnlijk nog een aantal maanden duren.

  • Delen:

Reacties

  1. Danny
    01 oktober, 2015 om 23:23

    Deze is inmiddels uit…. is er al meer bekend over de betrouwbaarheid en werking ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.